Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

TORT inghetata

 Rețeta:

✍️ INGREDIENTE pentru Bază:

- 200 gr de biscuiți cu cacao

- 100 gr unt topit.

    ▪️Pentru Cremă

- 300 ml de frișcă lichidă 33-36%

- 200 ml lapte condensat

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 80 gr de picături de ciocolata.

   ▪️Pentru Decor

- fructe, nuci, ciocolată- după preferință.

        
👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Cu ajutorul unui robot de bucătărie mixăm biscuiții până au o consistență nisipoasă.

2️⃣ Adăugați untul topit la biscuiți și amestecați bine. 

3️⃣ Luați o tavă de copt cu pereții detașabili ( diametrul 20 cm) tapetați-o cu hârtie de copt și punem compoziția pentru bază înăuntru.

4️⃣ Cu ajutorul unei spatule presați bine baza de biscuiți și nivelați suprafața.

5️⃣ Lăsați să se odihnească în frigider în timp cât pregătim umplutura.

6️⃣ Într-un bol batem bine frișca(să fie rece de la frigider) până se întărește, adăugați laptele condensat, vanilia și picăturile de ciocolată_ amestecați bine cu ajutorul unei spatule.

7️⃣ Luați baza din frigider și turnați crema. Nivelați bine suprafața și dați în congelator pentru 1 oră, trebuie doar să se întărească ușor.

8️⃣ Pentru decor vom avea nevoie de: 4 fâșii de hârtie cu lățimea de 1cm. Fructe, nuci, ciocolată.

9️⃣ După 1 oră luăm tortul din congelator și cu ajutorul fâșiilor de hârtie împărțim suprafața în 8 părți.

1️⃣0️⃣ Decorăm fiecare felie cu un ingredient diferit sau  cel care vă place mai mult.

1️⃣1️⃣ Scoateți fâșiile de hârtie și pentru fiecare felie întroducem un bețișor de lemn pe margine. În acest fel când tăiem tortul în felii, îl putem mânca direct de pe bețișor ca o înghețată adevărată!

1️⃣2️⃣ Lăsați tortul în congelator pentru 3 ore înainte de servire.

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️