Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Salata MIMOZA


Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE:

️- 160 gr pește conservă hering, ton, sardine - după preferințe 

️- 4 cartofi

️- 3 morcovi

- 4 ouă

️- 1-2 ceapă - după gust

️- maioneză - după gust

- mărar și două gălbenușuri de ou pentru decor.

‍         👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Fierbeți cartofii, morcovii, ouăle se răcesc și curățați de coajă.

2️⃣ Ceapa curățați, tăiați mărunt și transferați-o într-un bol, turnați apă clocotită. Lăsați-o timp de 10 minute, astfel să scăpăm de excesul miros (de obicei ne este obligatoriu, după gust). Scurgeți apa și stoarceți ceapa bine de excesul de apă.

3️⃣ În mod separat răzuiți (după preferințe mediu sau fin) cartofii, morcovii. Apoi răzuiți separat, albușurile și gălbenușurile de ou.

4️⃣ Peștele conservă îi scurgeți uleiul și cu o furculiță se mărunțește bine.

        ♦️ Asamblare

▪️Așezați un inel reglabil  pentru formarea torturilor pe un platou și începeți asamblarea. Pentru toate ingredientele din rețetă, am format diametrul inelului de 20 cm.

1️⃣ Începeți cu primul strat peștele și distribuiți-l uniform. Apoi ungeți cu maioneză și nivelați.

2️⃣ Urmează albușurile distribuiți uniform, ungeți cu maioneză, nivelați.

3️⃣ Acum morcovul, distribuiți uniform, ungeți cu maioneză și nivelați

4️⃣ Ceapa, apoi maioneza (mă repet, maioneza în toate straturile cantitatea dorită - după gust)

5️⃣ Următorul strat gălbenușurile, distribuiți uniform, ungeți cu maioneză și nivelați.

6️⃣ Ultimul strat va fi de cartofi, distribuiți uniform, ungeți cu maioneza și nivelați.

7️⃣ Transferați salata în frigider pentru 3-4 ore să se îmbine aromele.

8️⃣ Îndepărtați inelul cu îngrijire, apoi suprafața la fel ungeți cu maioneză, nivelați bine.

9️⃣ Acum DECORUL: Răzuiți gălbenușurile.

🔟 Decorați salata cu mărar și gălbenuș.


  ▪️După părerea mea, mărarul se aseamănă cu crenguțele de la floarea MIMOZA și v-a avea un original🌼

   Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️