Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Placinte la tigaie cu branza

Soțul meu în fiecare weekend poftește plăcinte și basta😍 Sunt atât de bune, că niciodată nu-s prea multe😋


Rețeta pas cu pas p/u 11 plăcinte la tigaie cu brânză, ceapă și mărar



✍️ INGREDIENTE: aluat
- 700 gr făină

- 400 ml apă

- 10 gr sare

- 15 gr zahăr

- 15 gr oțet de mere

- 15 gr ulei.

   ▪️UMPLUTURA și CANTITĂȚILE - pot fi schimbate după preferință și gustul Dumneavoastră🥰

- 600 gr brânză de vaci

- ouă, ceapă, mărar, sare - după gust.

  ▪️Pentru PRĂJIT:

 - ulei - după gust.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Intr-un recipient turnați apa caldă, apoi adăugați sarea, zaharul, oțetul și uleiul. Amestecați-le până se dizolvă sarea și zahărul.

2️⃣ Intr-un bol încăpător cerneți făina. Faceți o mică adâncitură în mijloc, apoi în câteva etape turnați compoziția lichidă și continuând să frământați.(Puteți frământă manual sau cu un mixer planetar).

3️⃣ Frământați până se desprinde aluatul de bol.

4️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru și continuați să frământați până obtineti un aluat neted, elastic si nelipicios.

5️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.

6️⃣ Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 35 minute.

       ▪️Umplutura

1️⃣ Într-un bol puneți brânza. Adăugați ouăle, ceapa, mărarul tocat, sare după gust. Amestecați.


      ▪️ Modelare

1️⃣ Împărțiți aluatul în 11 bucăți egale de aproximativ 100 gr una. Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu prosop, astfel încât să nu se usuce. Lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.




2️⃣ Cu ajutorul unui sucitor întindeți, adăugați umplutura,



 iar apoi împachetați-le.





 
3️⃣ Prăjiți plăcintele la foc mediu cu puțin ulei. Prăjiți-le pe ambele părți până când se rumenesc frumos.
Îmi amintesc și de Mama mea🤍 care cu drag ne pregătea aceste bunătăți.

      Poftă bună alaturi de cei dragi!❤️





 

Comentarii

Anonim a spus…
Sunt excelente!! Ca la mama acasă!
Vă mulțumesc frumos!🥰🌹
Anonim a spus…
Foarte gustoase. Brava Mariana 😘
Mulțumesc frumos!💋

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️