Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

OLADII

Oladii moi, pufoase pe bază de chefir


Rețeta
 pas cu pas:

✍️INGREDIENTE:

- 500 ml chefir, grăsimea 3,2% (la temperatura camerei)

- 1 buc. ou 

- 2 linguri zahăr

- un plic vanilie

- un praf de sare

- 450 gr făină

- 10 gr praf de copt. 

     MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol încăpător turnați chefirul, adăugați oul, zahărul, sarea și vanilia. 

2️⃣ Amestecați până la omogenizare.

3️⃣ În recipientul cu făina, adăugați praful de copt. Amestecați-le. 

4️⃣ Apoi cerneți-le.

📍Astfel făină se îmbogățește cu oxigen și oladiile vor fi mai pufoase📍 

5️⃣ Amestecul de făina cu praful de copt treptat, adăugați-le în bolul cu amestecul de chefir și ou. 

6️⃣ Amestecați bine până obțineți un aluat omogen.

7️⃣ Lăsați-l să se odihnească la temperatura camerei timp de 30 minute.

❗️ După ce s-a odihnit aluatul, nu trebuie să-l amestecați. Fiindcă oladiile se vor lăsa în timpul prăjirii❗️

8️⃣ Într-o tigaie preîncălzită cu puțin ulei, puneți cu lingura din aluat sau cu punga de patiserie.

✅️ Eu am pus aluatul în tigaie cu punga de patiserie: Am tăiat punga puțin din vârf, tăietura să fie circa 3 cm și am așezat punga într-un bol mai înalt. Torn în pungă aluat în proporții mici, sau considerând câte oladii îmi vor încăpea în tigaie. 

9️⃣ Cu punga proporționați direct în tigaie: apăsați ușor punga cu aluat și nu o rotiți, dar fixați pe mijloc și totodată ușor ridicați punga în sus. 

✅️ Astfel aluatul singur se lasă și își face forma rotundă.

🔟 Prăjiți-le la foc mic până pe suprafață oladiilor se formează mici bule. 

1️⃣1️⃣ Apoi cu grijă întoarceți oladiile pe partea cealaltă. 

📍Nu le întoarceți cu putere sau apăsat, riscați să împrăștiaț aluatul și nu veți avea forma rotundă și frumoasă📍


 Poftă bună alături de cei dragi!❤️


 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️