Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

GOGOȘI ca în URSS

 Gogoși sau Ponciki, ca în vremea sovietică - desertul copilăriei mele. Mulți își vor aminti de cozile de la chioșcuri pentru un răsfăț, delicios. Astăzi, gogoșiile sovetice, pot fi ușor preparate acasă din ingrediente simple și accesibile.




Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE: 

- 500 gr făină 

- 300 ml apă 

- 50 gr zahăr 

- 15 gr drojdie proaspătă sau 5 gr drojdie uscată 

- 1 linguriță de sare 

- 1 buc. ou 

- 25 gr unt.


▫️P/u PRĂJIT: 

- ulei.

▫️P/u ORNAT

- zahăr pudră, după gust.

   👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un recipient mărunțiți drojdia proaspătă.


2️⃣ Apoi adăugați 1 linguriță de zahăr, 3 linguri de apă călduță. Amestecați până se dizolvă. 

3️⃣ Acum adăugați 2 linguri de făină (apă, zahăr și făină: adăugați din cantitatea ingredientelor scrise)


4️⃣ Amestecați până se încorporează, acoperiți bolul cu peliculă alimentară. Lăsați la loc cald timp de 20 de minute, ca drojdia să se activeze și să-și tripleze volumul.

5️⃣ Între timp cerneți făina într-un bol încăpător. 

6️⃣ După timpul necesar, când s-a activat drojdia, trecem la următorul pas: Într-un bol turnați apa caldă, zahărul, sarea. Amestecați până se dizolvă.


7️⃣ Apoi adăugați oul puțin bătut


și drojdia activată.

8️⃣ Amestecați până la omogenizare.

 

9️⃣ Turnați compoziția lichidă în bolul cu făină.



 

🔟 Amestecați, apoi adăugați untul topt,




dar nu ferbinte❗️ Începeți să frământați aproximativ timp de 10-15 minute. (Puteți frământă manual sau cu mixer planetar). Veți obține un aluat moale și lipicios.

🔖Aluatul pentru gogoși trebuie să fie foarte moale.

1️⃣1️⃣ Ungeți suprafața de lucru și mâinile cu puțin ulei, apoi răsturnați aluatul pe suprafața de lucru.


1️⃣2️⃣ Adunați-l puțin și transferați-l, într-un bol uns cu puțin ulei.

 

1️⃣3️⃣ Acoperiți bolul și lăsați la loc cald timp de 3 ore.


 

1️⃣4️⃣ În acest timp peste fiecare oră de creștere


- adunați-l și lăsați în continuare să crească.

1️⃣5️⃣ După trei ore de creștere a aluatului,


ungeți suprafața de lucru și mâinile cu puțin ulei. Apoi începeți să împărțiti aluatul în biluțe de câte 30 gr una. 
Am obținut 28 de bucăți.

🔖Aluatul este foarte lipicios și trebuie să vă ungeți mâinile constant cu ulei. 

1️⃣6️⃣ Acoperiți biluțele cu o peliculă unsă cu puțin ulei, ca să nu se lipească de aluat. Lăsați să se odihnească timp de 20 de minute. 

1️⃣7️⃣ După timpul necesar, în fiecare biluță faceți o gaură în mijloc și foarte delicat întindeți puțin aluatul.


🔖Se recomandă să le modelați pe toate, apoi să le prăjiți.

1️⃣8️⃣ Turnați ulei într-o tigaie, ar trebui să fie mult ulei - gogoșii trebuie să plutească liber în ulei. Nivelul uleiului să fie până la mijlocul gogoșilor.


 

1️⃣9️⃣ Prăjiți gogoșii la foc mic spre mediu


pe ambele părți până se rumenesc.

 

🔖Verificați nivelul uleiului din tigaie și adăugați periodic. 

2️⃣0️⃣ Transferați gogoșii gata prăjiți pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie,


ca să eliminați excesul de ulei. 

2️⃣1️⃣ Presarați gogoșii cu zahăr pudră și sunt gata pentru a fi savurate...

🍩 Gogoșii - Ponciki sunt la fel, cum îmi amintesc din copilărie, pufoși și gustoși! 

Sunt bogate în calorii, dar îmi plac foarte mult🥰

Poftă bună alături de cei dragi!❤️








Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

Faceți căutări în acest Blog⬇️