Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

ALUAT de PLĂCINTE pufos

 Vă las o rețetă de aluat de plăcinte pufos.




 

Puteți folosi orice umplutură doriți..

Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 500 gr făină (+-50 gr făină pentru suprafața de lucru) 

- 1 linguriță de griș 

- 100 ml lapte 

- 200 ml apă 

- 6 gr drojdie proaspătă

- 1 linguriță de sare 

- 0,5 linguriță de zahăr 

- 30 ml ulei (3 linguri).



 ▪️ Pentru a unge suprafața foilor de plăcinte: 
 +-100 gr de unt topit 


 ▪️ UMPLUTURA și CANTITĂȚILE:  pot fi schimbate după preferință și gustul Dumneavoastră 
- 650 gr brânză de vaci - cantitatea este după propriul nostru gust.
- 3 ouă
- sare, verdeață după gust.


 ▪️ Pentru a unge suprafața plăcintelor înainte de coacere:
- 1 gălbenuș de ou cu o linguriță de apă.

         👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un recipient turnați laptele, apa caldă. Adăugați drojdia, sarea, zahărul. Amestecați-le până se dizolvă.


2️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făina. Adăugați grișul și amestecați.


3️⃣ Apoi faceți o mică adâncitură în mijloc, turnați compoziția lichidă și uleiul.


4️⃣ Începeți să frământați până se desprinde aluatul de mâni și obțineți un aluat neted, elastic și nelipicios. (Puteți frământă manual sau cu mixerul planetar).


5️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.


Acoperiți-l bolul și lăsați aluatul la loc cald ca să se odihnească, timp de 40 minute.

6️⃣ Între timp pregătiți umplutura după preferință și gustul Dumneavoastră. 

7️⃣ După timpul necesar, răsturnați aluatul pe suprafața de lucru unsă cu puțin ulei,


apoi impărțiți-l în 6 bucăți egale de aproximativ 142 gr una.

8️⃣ Rotunjiți fiecare bucată de aluat.


Acoperiți-le cu un prosop de bucătărie și lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.

9️⃣ Apoi cu ajutorul unui sucitor întindeți puțin bucățile de aluat, aproximativ de 17 cm diametru.


🔟 Așezați-le pe o suprafața de lucru bine înfăinată.


1️⃣1️⃣ Acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.


🔖 Lăsați bucățile de aluat acoperite cât lucrați (să nu se usuce).

1️⃣2️⃣ Presărați făină pe suprafața de lucru și cu sucitorul întindeți bucata de aluat, aproximativ de 32 cm diametru.


1️⃣3️⃣ Apoi întindeți foaia de aluat în mâini: Ridicați foaia de aluat de pe o margine și intindeți: De pe margini în jur împrejur. După se bagă mâinile dedesubt și se întinde cu pumnii închiși, rotind tot timpul cât este posibil într-o foaie subțire. Apoi lăsați foaia pe suprafața de lucru.

🔖Presărați făină pe foaia de aluat, astfel nu se lipește de sucitor și suprafața de lucru.

1️⃣4️⃣ Acum cu ajutorul unei pensule, ungeți cu unt topit (nu ferbinte) pe toată suprafața foii de plăcintă.

1️⃣5️⃣ Puneți umplutura: împărțind-o pentru fiecare plăcintă egal.


🔖Să nu exagerați cu umplutura, deoarece îngreunează aluatul!

1️⃣6️⃣ Rulați-o

1️⃣7️⃣ Suciți-o ușor. (Apoi după preferință: Tăiați marginile care rămân mai groase).

1️⃣8️⃣ Și rotiți-o, 
într-o învârtită frumoasă.


 🥟Procedați astfel rând pe rând cu fiecare bucată de aluat.

1️⃣9️⃣ Așezați plăcintele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Acoperiți-le cu un prosop curat și lăsați să se odihnească timp de 15 minute.


2️⃣0️⃣ Ungeți suprafața plăcintelor cu gălbenușul bătut cu apă.


2️⃣1️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C cu funcția sau simbol sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc a cuptorului, timp de 15 minute.

2️⃣2️⃣ După primele 15 minute de coacere, reduceți temperatura cuptorului  la 180°C și continuați coacerea încă timp de 30 minute.

2️⃣3️⃣ După coacere, lăsați plăcintele în tavă timp de 3 minute.


2️⃣4️⃣ Apoi transferați-le pe un grătar

și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie. Lăsați-le ca să se răcorească în voie.


🥨 Plăcintele sunt pur și simplu gustoase și aromate!

 Poftă bună alături de cei dragi!❤️

🔖Plăcintele sunt moi și gustoase, chiar și a treia zi. Mai ales dacă le încălziți puțin, în cuptorul cu microunde.



 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️