Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

PAMPUSTE de post cu usturoi


 Rețeta pentru 24 bucăți pampuște cu o tavă detașabilă dreptunghiulară 35×24×6cm

✍️INGREDIENTE

- 450 gr făină

- 250 ml apă

- 50 gr ulei

- 25 gr zahăr

-1 linguriță cu vârf de drojdie uscata sau 15 gr drojdie proaspătă 

- 1 linguriță de sare


▪️P/u sos

- 5 căței de usturoi

- 30 gr ulei

- 2 linguri de apă fiartă rece

- 1/2 linguriță  sare

- mărar proaspăt sau uscat - după gust.

     👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol încăpător turnați apa caldă, adăugați drojdia, zahărul, sarea - amestecați până se dizolvă sarea, zahărul și drojdia - dacă veți folosi cea proaspătă

2️⃣ Turnați făina cernută și frământați. Îndată ce toate ingredientele sunt incorporate, turnați uleiul și continuați să frământați până când aluatul este elastic și nelipicios.

3️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru puțin unsă cu ulei și îl rotunjim.
 
4️⃣ În bolul care ați frământat ungeți-l cu puțin ulei și puneți aluatul. Acoperiți bolul cu folie alimentară, apoi dați-l la loc cald și lăsați-l să dospească timp de 1 oră.

5️⃣ După timpul dospirii pregătiți tava - tapetați cu hârtie de copt și ungeți bine cu ulei. Apoi suprafața de lucru ungeți cu puțin ulei și împărțiți aluatul în 24 de bucăți.



6️⃣ Acum formați biluțele și le aranjați pe tavă la aceeași distanță una de cealaltă. Acoperiți tava cu folie alimentară și lăsați să crească la temperatura camerei timp de 1 oră.

7️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 190°C la funcția sau simbolul de coacere sus-jos. Coaceți pe a doua treaptă de jos a cuptorului, timp de 25 minute. 

8️⃣ Între timp preparați sosul - într-un bol pisați usturoiul, adăugați sarea și frecați bine. Apoi adăugați și uleiul, apa, mărarul - amestecați totul și sosul este gata.





9️⃣ Pampuștele gata coapte încă fierbinți ungeți-le cu sosul de usturoi. Acoperiți tava cu folie alimentară și lăsați la înmuiat timp de 5 minute.



🥰 Pampuștele sunt moi, pufoase și foarte gustoase, chiar și a treia zi sunt la fel, mai ales dacă le încălziți puțin în cuptorul cu microunde.


 Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️