Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

PIZZA traditionala italiana

Pizza ușor de gătit și foarte gustoasă. 

Partea grea este că
trebuie să aveți răbdare, să dospească aluatul opt ore.

 Rețeta pas cu pas: p/u 2 pizze de 32 cm diametru.

✍️ INGREDIENTE:

- 500 gr făina ( + pentru suprafața de lucru)

- 325 ml apă

- 5 gr drojdie proaspătă

- 5 gr zahăr 

- 10 gr sare 

- 10 gr ulei de măsline.

     

  👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Cerneți făina într-un bol încăpător.

2️⃣ Intr-un recipient turnați apa caldă, puneți drojdia și zahărul. Amestecați până sunt dizolvate. 

3️⃣ Apoi turnaț-o în câteva etape în bolul cu făină și frământați.

4️⃣ Lăsați puțină apă și puneți sarea. Amestecați-o până se dizolvă. 

5️⃣ Turnați-o în aluat și continuați să frământați, până ați adunat toată făina. Acum este timpul să adăugați uleiul. Continuați să frământați până vedeți că aluatul se desprinde de bol. 

6️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru și continuați să frământați, 

până când aluatul este neted și omogen.

7️⃣ Acoperiți-l cu bolul și lăsați-l să se odihnească timp de 10 minut

📍În acest fel va deveni mai moale📍


8️⃣ După 10 minute se mai adună puțin. Apoi puneți aluatul de pizza în bol. Acoperiți-l cu folie alimentară și cu un prosop. Lăsați la dospit timp de 4 ore.


📍Recomand să puneți aluatul la loc cald și fără curenți, acest lucru este foarte important pentru dospit📍

9️⃣ După 4 ore de dospit 


împărțit aluatul in două părți și puneți--le, într-un bol separat.


1️⃣0️⃣ Acoperiți-le cu folie alimentară și cu un prosop. Apoi lăsați la dospit, încă pentru timp de 4 ore.

1️⃣1️⃣ Întindeți aluatul de pizza în tavă





și condimentați cu ingrediente - după gust și preferință.



✅️ Puteți folosi acest aluat la diverse tipuri de pizze.



1️⃣2️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 220-240°C timp de 20 minute.

👩‍🍳 Sfatul este, să gătiți în primele 10 minute pe prima treaptă a cuptorului de jos. Apoi să ridicați alte 10 minute pe treapta de mijloc a cuptorului și să terminați de gătit.



✅️ Pizza este gata!



Poftă bună alături de cei dragi!❤️


    

 

    

 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️