Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

COLTUNASI cu cartofi si ciuperci

 
Colțunași - cel mai dorit fel mâncare în mai multe familii, inclusiv și a mea!
 Aici, am făcut cu umplutură de cartofi și ciuperci, dar puteți pregăti colțunașii din tot ce poftești - carne, varză, dulceață s.a.   
  

  Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE p/u Aluat:

- 550 gr făină

- 250 ml apă caldă

- 1 buc. ou (60 gr)

- 1 lingură ulei 

- 10 gr sare


  ▪️Umplutura

- 600 gr pireu de cartofi

- 200 gr ciuperci champignon

- 1 buc. ceapă (100gr)

- ulei, sare, piper negru măcinat, mărar - după gust.




        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Fierbeți cartofii în coajă, clătiți în apă rece să se răcorească. Imediat curăți-i și pisați cu presă de piure.

2️⃣ Ciupercile, ceapa tăiați în cubulețe și le prăjiți împreună în ulei, până puțin se rumenesc. Apoi amestecați-le cu pireul de cartofi și condimentați cu sare, piper, mărar - după gust.

▪️ALUATUL

3️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făina.

4️⃣ Într-un alt recipient turnați apa caldă, adăugați sarea, oul, uleiul și amestecați.

5️⃣ Amestecul turnați-l în făină și frământați până când aluatul să fie elastic și, să nu se lipească deloc de bol, masă sau de mâni.

6️⃣ Acoperiți cu un vas și lăsați să se odihnească timp de 20-25 minute.

7️⃣ Aluatul sa odihnit - tăiați câte o bucățică, restul îl ținem acoperit sub vas. Întindeți aluatul într-un garou, lungime de 30 cm. A
poi tăiați în bucățele mici (mărimea colțunașilor depinde de preferințele dumneavoastră) și acoperiți-l cu folie alimentară, ca să nu se usuce.

8️⃣ Întindeți cu sucitorul fiecare bucățică, puneți câte o linguriță de umplutură. Impăturiți în două și lipiți marginile.

9️⃣ Colțunașii modelați aranjați pe o suprafață presurată cu puțină făină.

🔟 Puneți colțunașii la fiert în apă când deja clocotește, adăugați sare după gust și fierbe-i la focul mic. Amestecați din când în când pentru a nu se lipi de fundul oalei.

🍲Din moment ce ies la suprafață se fierb încă 5-7 minute.

✅️ Eu am fiert doar jumătate din colțunași, restul pentru data viitoare. Se păstrează perfect la congelare.



🥟 Colțunașii din acest aluat nu devin moi, își păstrează perfect forma, dar și ce gustoși sunt! 😋

Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️