Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

COLTUNASI cu cartofi si ciuperci

 
Colțunași - cel mai dorit fel mâncare în mai multe familii, inclusiv și a mea!
 Aici, am făcut cu umplutură de cartofi și ciuperci, dar puteți pregăti colțunașii din tot ce poftești - carne, varză, dulceață s.a.   
  

  Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE p/u Aluat:

- 550 gr făină

- 250 ml apă caldă

- 1 buc. ou (60 gr)

- 1 lingură ulei 

- 10 gr sare


  ▪️Umplutura

- 600 gr pireu de cartofi

- 200 gr ciuperci champignon

- 1 buc. ceapă (100gr)

- ulei, sare, piper negru măcinat, mărar - după gust.




        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Fierbeți cartofii în coajă, clătiți în apă rece să se răcorească. Imediat curăți-i și pisați cu presă de piure.

2️⃣ Ciupercile, ceapa tăiați în cubulețe și le prăjiți împreună în ulei, până puțin se rumenesc. Apoi amestecați-le cu pireul de cartofi și condimentați cu sare, piper, mărar - după gust.

▪️ALUATUL

3️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făina.

4️⃣ Într-un alt recipient turnați apa caldă, adăugați sarea, oul, uleiul și amestecați.

5️⃣ Amestecul turnați-l în făină și frământați până când aluatul să fie elastic și, să nu se lipească deloc de bol, masă sau de mâni.

6️⃣ Acoperiți cu un vas și lăsați să se odihnească timp de 20-25 minute.

7️⃣ Aluatul sa odihnit - tăiați câte o bucățică, restul îl ținem acoperit sub vas. Întindeți aluatul într-un garou, lungime de 30 cm. A
poi tăiați în bucățele mici (mărimea colțunașilor depinde de preferințele dumneavoastră) și acoperiți-l cu folie alimentară, ca să nu se usuce.

8️⃣ Întindeți cu sucitorul fiecare bucățică, puneți câte o linguriță de umplutură. Impăturiți în două și lipiți marginile.

9️⃣ Colțunașii modelați aranjați pe o suprafață presurată cu puțină făină.

🔟 Puneți colțunașii la fiert în apă când deja clocotește, adăugați sare după gust și fierbe-i la focul mic. Amestecați din când în când pentru a nu se lipi de fundul oalei.

🍲Din moment ce ies la suprafață se fierb încă 5-7 minute.

✅️ Eu am fiert doar jumătate din colțunași, restul pentru data viitoare. Se păstrează perfect la congelare.



🥟 Colțunașii din acest aluat nu devin moi, își păstrează perfect forma, dar și ce gustoși sunt! 😋

Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️