Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Parjoale din piept de pui cu cașcaval și ardei gras

 Pârjoale din piept de pui cu cașcaval și ardei gras - suculente,
fragede și foarte gustoase.

Din cantitatea ingredientelor vom obține 15 pârjoale

Rețeta:

   ✍️INGREDIENTE: 

- 600 gr piept de pui

- 160 gr cașcaval

- 250 gr ardei gras

- 150 gr praz sau ceapă

- 200 ml lapte

- 120 gr pâine

- pătrunjel proaspăt, sare, piper negru măcinat - după gust

- ulei pentru prăjit - după gust 

▪️ Pentru panare:

- 2 - 3 buc. ouă 

- 1 lingură de lapte

- făină

- pesmeți 

- sare un praf.

     👩‍🍳 MOD PREPARARE

1️⃣ Tocați carnea

2️⃣ Înmuiați pâinea în lapte

3️⃣ Răzuiți cașcavalul printr-o răzătoare medie

4️⃣ Tăiați prazul rondele (ceapa mărunt)

5️⃣ Ardeiul - spălați, curățiți, tăiați cubulețe

6️⃣ Tăiați mărunt pătrunjelul

7️⃣ Într-un bol încăpător împreunăm toate ingredientele (stoarceți
pâinea din lapte)

8️⃣ Pentru panarea pârjoalelor: spargeți ouăle într-un recipient, adăugați laptele, sarea și mixați cu o furculiță. Într-un recipient separat puneți și făina.

9️⃣ Tocătura împărțiți în 15 porții. Vă umeziți
mâinile în apă, modelați pârjoalele.

1️⃣0️⃣ Rulați pârjoala în făină, apoi înmuiați prin ou și în pesmeți. 

1️⃣1️⃣ Într-o tigaie încălzim puțin uleiul ( nu trebuie să încălziți prea mult, deoarece pesmeții se ard ușor), aranjați pârjoalele și prăjiți la foc mic spre mediu până se rumenesc pe ambele părți. 

1️⃣2️⃣ Apoi, aranjați pârjoalele prăjite pe o tavă de copt și le dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 10-15 minute.

▪️ Pârjoalele sunt gata, scoateți-le din cuptor

      Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

Anonim a spus…
Arată spectaculos!!
Vă mulțumesc mult!🥰

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️