Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Parjoale din piept de pui cu cașcaval și ardei gras

 Pârjoale din piept de pui cu cașcaval și ardei gras - suculente,
fragede și foarte gustoase.

Din cantitatea ingredientelor vom obține 15 pârjoale

Rețeta:

   ✍️INGREDIENTE: 

- 600 gr piept de pui

- 160 gr cașcaval

- 250 gr ardei gras

- 150 gr praz sau ceapă

- 200 ml lapte

- 120 gr pâine

- pătrunjel proaspăt, sare, piper negru măcinat - după gust

- ulei pentru prăjit - după gust 

▪️ Pentru panare:

- 2 - 3 buc. ouă 

- 1 lingură de lapte

- făină

- pesmeți 

- sare un praf.

     👩‍🍳 MOD PREPARARE

1️⃣ Tocați carnea

2️⃣ Înmuiați pâinea în lapte

3️⃣ Răzuiți cașcavalul printr-o răzătoare medie

4️⃣ Tăiați prazul rondele (ceapa mărunt)

5️⃣ Ardeiul - spălați, curățiți, tăiați cubulețe

6️⃣ Tăiați mărunt pătrunjelul

7️⃣ Într-un bol încăpător împreunăm toate ingredientele (stoarceți
pâinea din lapte)

8️⃣ Pentru panarea pârjoalelor: spargeți ouăle într-un recipient, adăugați laptele, sarea și mixați cu o furculiță. Într-un recipient separat puneți și făina.

9️⃣ Tocătura împărțiți în 15 porții. Vă umeziți
mâinile în apă, modelați pârjoalele.

1️⃣0️⃣ Rulați pârjoala în făină, apoi înmuiați prin ou și în pesmeți. 

1️⃣1️⃣ Într-o tigaie încălzim puțin uleiul ( nu trebuie să încălziți prea mult, deoarece pesmeții se ard ușor), aranjați pârjoalele și prăjiți la foc mic spre mediu până se rumenesc pe ambele părți. 

1️⃣2️⃣ Apoi, aranjați pârjoalele prăjite pe o tavă de copt și le dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de 10-15 minute.

▪️ Pârjoalele sunt gata, scoateți-le din cuptor

      Vă doresc poftă bună alături de cei dragi!❤️



Comentarii

Anonim a spus…
Arată spectaculos!!
Vă mulțumesc mult!🥰

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️