Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Salata Olivie de post cu ciuperci

 Salata Olivie~Olivier de post cu ciuperci.
Am înlocuit carnea cu ciuperci, dar totuși este foarte gustoasă

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE: 

- 350 gr ciuperci champignon proaspete

- 4 linguri ulei p/u prăjit ciupercile

- 220 gr mazăre conservă

- 5 buc. cartofi (350gr)

- 3 buc. morcovi (200gr)

- 3 castraveți murați

- maioneza de post - după gust

- piper negru măcinat, sare - după gust.

    👩‍🍳 MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați cartofii, morcovii, ciupercile.

2️⃣ Puneți la fiert cartofii cu morcovii și gătiți până sunt moi. Răciț-le, curățiți de coajă, tăiați cubulețe.

3️⃣ Tăiați ciupercile în sferturi. Puneți-le, într-o tigaie preîncălzită și prăjiți la foc mare până se evaporă tot lichidul.

4️⃣ Când tot lichidul s-a evaporat_ adăugați uleiul și prăjiți la foc mediu până devin aurii.

5️⃣ Castraveții tăiați cubulețe_ ușor stoarceți de excesul de bulion.

6️⃣ Mazărea conservă scurgeți bulionul, clătiți cu apă rece_ lăsați până se scurge toată apa.




7️⃣ Într-un bol încăpător împreunăm toate ingredientele preparate,  adăugați maioneza, piper negru măcinat, sare - după gust. Amestecați.

▪️ Lăsați salata pentru 20 minute în frigider, cât de puțin să se îmbine aromele. 

🍽️ Proporționați salata, adăugați verdeața după gust





  Vă doresc Poftă bună!🥰

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️