Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

CHIFTELE cu bacon la cuptor

 Rețeta p/u 11 chiftele învelite cu felie de bacon, gătite la cuptor și ușor de preparat. Rezultatul final sunt moi și foarte gustoase.


✍️INGREDIENTE:

- 500 gr carne de vită

- 11 felii de bacon

- 50 gr cașcaval parmezan ras

- 50 gr slănină

- 1 buc. ou

- 70 gr pâine

- 120 ml lapte

- sare, piper negru măcinat, ierburi aromate - după gust.

     👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Tăiați pâinea în cubulețe, puneți-o într-un bol, turnați laptele.

2️⃣ Tocați carnea și slănina. 
Tocătura puneți-o într-un alt bol_ adăugați oul, cașcavalul ras, ierburi aromate, pâinea înmuiată în lapte și la final piperul, sarea.

3️⃣ Amestecați toate ingredientele până obțineți un amestec bine amestecat și omogen.

4️⃣ Acum împărțiți în 11 chiftele egale, umezindu- vă mâinile cu putință apă.



 
5️⃣ Înveliți fiecare chifteluță într-o felie de bacon și le aranjați pe o tavă de copt.

6️⃣ Dați chiftele în cuptorul static preîncălzit cu temperatura de 200 °C pentru 20 minute. Înainte de a le scoate din cuptor, activați funcția grill pentru 5 minute.

  Chifteluțele sunt gata!

 Poftă bună!🥰


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️