Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Placinte cu Dovleac la tigaie

 E toamna🍁suntem încă în sezonul dovleacului și Soțul meu îmi reamintește de mult timp, de plăcintele cu dovleac - ori de câte ori le-am pus pe masă au fost servite cu poftă.


Plăcintele cu dovleac este un desert - cu gust dulce aromat, suculente și simplu de pregătit.

Rețeta pas cu pas p/u 11 plăcinte la tigaie:


✍️INGREDIENTE: aluat

- 700 gr făină (+- 50 gr p/u suprafața de lucru)

- 400 ml apă

- 10 gr sare

- 15 gr zahăr

- 15 gr oțet de mere

- 15 gr ulei.


🔸️UMPLUTURA:

- 750 gr dovleac (deja răzuit)

- 40 gr pesmeți 

- 1/2 linguriță de scorțișoară 

- 150 gr zahăr.


🔸️P/u a unge suprafața foilor de plăcinte: 

- 100 gr de unt topit.


🔸️P/u PRĂJIT:

- ulei, după gust.

  👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Intr-un recipient turnați apa caldă, apoi adăugați sarea, zaharul, oțetul și uleiul.


Amestecați-le până se dizolvă sarea și zahărul.

2️⃣ Intr-un bol încăpător cerneți făina. Faceți o mică adâncitură în mijloc,

apoi în câteva etape turnați compoziția lichidă și continuând să frământați.(Puteți frământă manual sau cu un mixer planetar).


3️⃣ Frământați până se desprinde aluatul de bol.


4️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată 


și continuați să frământați până obtineti un aluat neted, elastic și nelipicios.

5️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.


6️⃣ Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 35 minute.


🔶️Între timp pregătim UMPLUTURA: 

6️⃣ Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi dați-l pe răzătoarea mare sau la robot, pentru a-l mărunți bine.


7️⃣ Puneți dovleacul răzuit într-un bol, adăugați pesmeții și scorțișoara.


Amestecați ușor.

8️⃣ MODELARE: După timpul necesar de odihnă, împărțiți aluatul în 11 bucăți egale, de aproximativ 100 gr una. Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu prosop, astfel încât să nu se usuce.


⏳️Lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.

9️⃣ Presărați făină pe suprafața de lucru și cu sucitorul întindeți bucata de aluat, aproximativ de 18 cm diametru. 


🔟 Acum cu ajutorul unei pensule ungeți cu unt topit pe mijlocul foii de plăcintă.


1️⃣1️⃣ Puneți dovleacul răzuit, împărțind-ul pentru fiecare plăcintă egal (aproximativ 3 linguri).

1️⃣2️⃣ Deasupra presărați zahăr, împărțind-ul pentru fiecare plăcintă egal (aproximativ 2,5 lingurițe).


1️⃣3️⃣ Iar apoi împachetați-le,


după 
următorii 
pași 

♻️


1️⃣4️⃣ Într-o tigaie încinsă cu puțin ulei prăjiți plăcintele la foc mic, puțin spre mediu.


Prăjiți-le pe o parte până s-au rumenit ușor, apoi întoarceți-o pe cealaltă parte și la fel prăjiți, până s-au rumenit ușor.

 1️⃣5️⃣ Din nou întoarceți-le


și prăjiți pe ambele părți până când se rumenesc frumos.

📌Astfel evităm să nu se scurgă plăcintele în tigaie, în timpul de gătire.

1️⃣6️⃣ Apoi scoateți-le din ulei pe o farfurie cu hârtie absorbantă.



🔸️Plăcintele cu dovleac sunt gata! Pot fi servite calde, au cel mai bun gust - suculente și moi.


🥟 Dacă nu ați mâncat imediat pe toate, sunt la fel de gustoase când se răcesc, dar este mai bine să le reîncălziți în cuptorul cu microunde.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️









Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️