Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Rulada URAGAN

 O rețetă pe care o poate face oricine! Este un desert umed, fraged și delicios.

Nu este atât de frumos la suprafață, dar în tăietură cu un aspect deosebit.


 Perfect pentru a servi cu o ceașcă de cafea cu familia și prietenii.

 
 Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE 

- 10 buc. ouă 

- 50 gr zahăr pudră 

- 45 gr ulei

- 100 ml lapte la temperatura camerei 

- 1,5 linguriță esență de vanilie 

- 160 gr făină 

- 1,5 linguriță praf de copt 

- un praf de sare 

- 40 gr cacao 

- 140 gr zahăr pudră.


 

    🔷️CREMA 

- 350 gr brânză "Philadelphia" (puteți înlocui și cu Mascarpone)

- 50 ml frișcă lichidă, grăsimea 33%

- 50 gr zahăr pudră 

- 1 linguriță esența de vanilie.


        👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Pregătiți tava de copt (37cm×27cm) tapetați-o cu hârtie de copt și aranjați-i bine colțurile.


2️⃣ Separați ouăle de albușuri și gălbenușuri.


 

3️⃣ În bolul cu gălbenușuri puneți 50 gr de zahărul pudră.


4️⃣ Amestecați până omogenizare.


5️⃣ După turnați uleiul, esența de vanilie și laptele.


6️⃣ Amestecați-le bine.

7️⃣ Acum adăugați praful de copt în făină.


8️⃣ Amestecați-le.

9️⃣ Cerneți-le,


apoi adăugați-le în bolul cu amestecul de gălbenușuri.
 

🔟 Amestecați până se omogenizează.

1️⃣1️⃣ Împărțiți amestecul de gălbenușuri în două cantități egale.


 

1️⃣2️⃣ Într-unul cerneți cacaoa. Amestecați totul bine.


📍Aluatul cu cacao va deveni mult mai gros.


⏳️Lăsați pentru puțin timp deoparte.

1️⃣3️⃣ Următorul pas să bateți albușurile: În bolul cu albușuri puneți un praf de sare


și bateți cu mixerul la viteză medie, până se formează o spumă ușoară.

 

1️⃣4️⃣ Apoi treptat adăugați zahărul pudră. Aproximativ 1 lingură câte 1 lingură cu un interval de 20 secunde.



 1️⃣5️⃣ Bateți până la o spumă stabilă.

❗️Albușurile se bat până formează vârfuri, dar nu cum pentru bezea.


 

1️⃣6️⃣ Cu o spatula împărțiti albușurile în două părți egale.


 

1️⃣7️⃣ Apoi adăugați treptat câte două linguri de albușuri bătute spumă, în fiecare bol de aluat.


1️⃣8️⃣ Amestecați cu grijă rând pe rând ambele părți de aluat, până se omogenizează.

❗️Aluatul trebuie sa-l amestecați ușor de jos în sus, pentru ca să nu se lase. În același timp este foarte aerat și spumos.

1️⃣9️⃣ Turnați aluatul alb în tava de copt,


distribuindu-l uniform.

2️⃣0️⃣ Aluatul cu cacao turnați-l într-un sac de patiserie


și apoi începeți să faceți dungi pe aluatul alb, pentru a-l acoperi uniform.

❗️Turnați cu mare atenție aluatul închis peste cel alb, astfel straturile să nu se amestece.

2️⃣1️⃣ Acum partea distractivă: cu mânerului unui cuțit (grosimea de 1,5 cm) trebuie să creăm efectul "Uragan"


🔺️Porniți din partea stânga a tăvii, în colțul de sus introduceți mânerul cuțitului, până la fundul tăvii și creați dungi.


⬇️ Mișcându-ne de sus în jos nu prea repede și rămânând suficient de aproape între o linie de alta, până la capătul tăvii ⤴️

⬅️ Acum trebuie să faceți liniile orizontal și fără să ridici mânerul cuțitului, continuând până la capătul tăvii ➡️


📌 Faceți această lucrare întâi pe partea verticală, apoi pe orizontală. 

❗️Și gata numai trebuie să atingeți aluatul, nu trebuie să-i nivelați cu spatula deasupra, și nu bateți tava, coaceți imediat❗️

2️⃣2️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 25 minute. 

2️⃣3️⃣ Faceți testul cu o scobitoare dacă este copt,


apoi deasupra tăvii așezați o hârtie de copt

și întoarceți-o pe cealaltă parte.

2️⃣4️⃣ Despride ușor hârtia de pe margini și lăsați 2 minute să se răcorească.


2️⃣5️⃣ Apoi cu grijă îndepărtați hârtia.


2️⃣6️⃣ Acum din părțile lungi tăiați aproximativ de 1,5 cm. Aceste margini sunt un pic uscate și pot întretăiea cu rularea ruloului.


2️⃣7️⃣ Rulați într-un rulou, ajutând-ne cu foaia de copt.


📍Se rulează cât e cald📍

2️⃣8️⃣ Și în această formă lăsați-l, să se răcească complet la temperatura camerei.


 

2️⃣9️⃣ Pregătim CREMA: Turnați frișca lichidă(rece) în bolul mixerului, adăugați brânza "Philadelphia"(rece), zahărul pudră și vanilia.


▪️ Începeți să bateți la o viteză mică a mixerului, crescând-o treptat. 

3️⃣0️⃣ Bateți crema până își menține forma.


3️⃣1️⃣ Desfaceți cu grijă ruloul, lăsându-i forma.


3️⃣2️⃣ Puneți cu grijă crema pe mijlocul ruloului.


 

3️⃣3️⃣ Împreunați părțile laterale.❗️Nu-l rulați❗️


3️⃣4️⃣ Acum cu grijă rulați-l doar în hârtie de copt,


apoi cu peliculă alimentară.

3️⃣5️⃣ Transferați rulada pe o placă și puneți-o în frigider, pentru aproximativ timp de 4-5 ore sau chiar peste noapte.

3️⃣6️⃣ Desfășurați cu grijă rulada.  Înainte de servire presărați deasupra cu cacao pudră (puteți înlocui pudra cacao cu orice doriți).


🍽 Proporționați și serviți Rulada "Uragan" - este buretoasă și delicioasă!


🥮Are să impresionați persoanele apropiate atât prin gust, cât și prin aspect.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️







 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️