Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Napoleon Crocant

 Astăzi vreau să vă împărtășesc rețeta de Tort Napoleon Crocant: chiar și după înmuierea straturilor subțiri, acestea rămân crocante și cu o cremă fiartă foarte gustoasă. Într-un cuvânt: perfect!



Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE - pentru foile crocante:

- 1 buc. ou

- 1 linguriță de sare 

- 15 g de oțet de struguri 9% (1 lingura)

- 190 ml apă rece

- 500 g faina (rece) 

- 300 g unt congelat 

- +-30 g de făină pe suprafața de lucru.


📌 Este foarte important ca toate ingredientele să fie din frigider.

  ◽️ CREMĂ 

- 4 gălbenușuri de ou

- 120 de gr de zahăr 

- 20 g zahăr vanilat 

- 30 de gr de făină 

- 30 gr amidon de porumb 

- 400 ml lapte 

-200 g unt 


 

◽️La întinderea foilor avem nevoie de:

- 80 g zahăr pudră.

   👩‍🍳 MOD DE PREPARARE:

 1️⃣ Spargeți oul într-un bol, adăugați sarea, oțetul și turnați apa rece.

📍În total trebuie să avem 260 de grame de ingrediente.  

2️⃣ Amestecați-le până obțineți un amestec omogen.

3️⃣ Într-un alt castron mare, cerneți făina rece, apoi radeți untul înghețat pe răzătoarea mare.


◽️Din când în când scufundați bucata de unt în făină: este mai ușor să o țineți în mână și nu se topește.

4️⃣ Amesteca rapid untul cu făină ca să nu aibă timp să se topească.


 

5️⃣ Faceți o mică adâncitură în centru și adăugați compoziția lichidă de ou, sare, oțet și apă.


❗️ Amestecați rapid cu o spatulă și împreunați pur și simplu ingredientele❗️

6️⃣ Apoi răsturnați pe suprafața de lucru si cu spatula de plastic,


adună rapid aluatul intr-o bila.

❗️Nu trebuie să fie netedă, doar combinați ingredientele. Aluatul trebuie să fie sfărâmicios: este normal❗️

7️⃣ Împărțiți aluatul în 4 bucăți egale.




8️⃣ Dați bucăților o formă dreptunghiulară.
 

 9️⃣ Înveliți-le în folie alimentară și puneți-le la frigider pentru aproximativ 1 oră și jumătate.

🔟 Între timp, pregătiți CREMA fiartă: Într-un alt recipient, turnați 350 ml lapte (50 ml lapte, lăsați deoparte). Se aduce la fierbere, la foc mediu.  


1️⃣1️⃣ Puneți gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat într-o cratiță cu fund gros. Amestecă-le timp de aproximativ 2 minute.


1️⃣2️⃣ Acum turnați restul de lapte (50 ml pus deoparte),



1️⃣3️⃣ Apoi adăugați făina și amidonul de porumb. 
Continuați să amestecați totul bine până când nu mai sunt cocoloașe. 

1️⃣4️⃣ După turnați laptele fiert


într-un şuvoi subțire 

și se bate continuu până se încorporează.

1️⃣5️⃣ Pune cratița la foc mic și amestecați continuu până când crema fierbe. 

1️⃣6️⃣ Scoateți imediat cratița de pe foc și amestecați din nou continuu încă 1 minut.

 

1️⃣7️⃣ Transferați smântâna fiartă într-un alt recipient și acoperiți cu folie alimentară. 📍În acest fel, în timpul răcirii, nu se formează condens și pojghiță.


1️⃣8️⃣ Lăsați crema fiartă pe masă împreună cu untul, astfel încât să fie la temperatura camerei.


 

1️⃣9️⃣  Între timp, continuați cu aluatul: pudrați suprafața de lucru cu făină, scoateți o bucată de aluat din frigider


și cu sucitorul întindeți o foaie subțire de 30cm*40cm.
📍Pudrați ușor suprafața de lucru cu făină, ca aluatul să nu se lipească de sucitor și de suprafața de lucru📍

2️⃣0️⃣ Hârtia de copt, presărați-o cu zahăr pudră (împărțind uniform cele 80 g de zahăr pudră pentru toate foile tortului).


2️⃣1️⃣ Transferați  foaia de aluat pe hârtia de copt. Înțepăți-l cu o furculiță, ca să nu se umfle în timpul gătitului și pudrați-l din nou cu zahăr pudră.

📍Asta ne va da o aromă de caramel și după gătire vor deveni și mai crocante📍


2️⃣2️⃣ Transferați-l în tava de copt și coaceți-l în cuptorul preîncălzit la 200°C cu funcția sau simbol sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului aproximativ 15-17 minute, până se rumenesc.


2️⃣3️⃣ Scoateți tortul de pe hârtie de copt și transferați-l pe o altă suprafață pentru a se răci. 

📍Așa gătim toate foile📍

2️⃣4️⃣ Tăiați marginile foilor cu dimensiuni egale.


2️⃣5️⃣ Apoi tăiați-le în jumătate.


2️⃣6️⃣ Am obținut 8 foi dreptunghiulare. 



2️⃣7️⃣ Puneți resturile într-un recipient și sfărâmă-le. Acestea vor fi folosite pentru a decora tortul.


 

✅️ Foile pentru tort sunt gata, să continuăm cu CREMA:  

2️⃣8️⃣ Crema fiartă și untul sunt la temperatura camerei


- acum bateți untul cu mixerul la viteza maximă până devine pufos.

2️⃣9️⃣ Apoi adăugați crema fiartă în trei etape.


3️⃣0️⃣ Se amestecă la cea mai mică viteză până se omogenizează.

🧈Crema este gata.

3️⃣1️⃣ ASAMBLAREA TORTULUI: 

Pe un platou la preferință asamblați tortul:  Mai întâi înfășurați platoul în folie alimentară,


lăsând capetele bucăți, pentru ca după asamblarea tortului să-l poți înfășura.

3️⃣2️⃣ Acum întindeți crema uniform pe toate foile și pe marginile tortului.


📍Calculați crema să fie suficientă pentru toate cele 8 foi și părți laterale ale tortului📍


3️⃣3️⃣ Presărați suprafața și marginile prăjiturii cu pesmetul obținut din foile rămase.


3️⃣4️⃣ Înveliți bine tortul în folie alimentară.




3️⃣5️⃣ Puneți o altă bucată de folie alimentară pe suprafața tortului 

3️⃣6️⃣ Înfășurați. 


3️⃣7️⃣ Transferați tortul împreună cu tava în CONGELATOR❗️


📍Lasă tortul la congelator aproximativ 7-8 ore sau peste noapte📍

3️⃣8️⃣ Odată ce a trecut timpul necesar, scoateți tortul din congelator și îndepărtați folia alimentară.

.


3️⃣9️⃣ Decorați după gust și preferințe.

4️⃣0️⃣ Proporționează-l 

🍰 Serviți tortul la aproximativ 30 de minute după tăiere.

📌Această rețetă de Tort Napoleon Crocant - se poate păstra la congelator până la 2 săptămâni, chiar și 1 lună 📌

Pofta buna alaturi de cei dragi!❤️


 

Comentarii

Anonim a spus…
Bravo��

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️