Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Prajitei cu fusul

Sunt crocanți, aromați și delicioși care îmi aduc aminte de copilărie și de mesele din familie♥️

Pe vremuri se pregăteau la nunțile moldovenești, cumetrii sau chiar sărbători în sânul familiei. Acum tradiția acestor prăjiței s-au cam pierdut.  

Astăzi am hotărât să-mi răsfăț familia cu acest desert delicios.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE

- 250 gr de făină

- 2 buc. ouă

- 45 ml de coniac (sau whisky, rum, vodka fără miros)

- 1 plic de zahăr vanilat

- 3 gr de sare

- 30 gr făină pentru suprafața de lucru.


◾ P/u PRĂJIT: 

- 1 litru de ulei.

◾ Decor:

-  zahăr pudră după gust.


    👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol cerneți făina.


2️⃣ Faceți o mică adâncitură pe mijloc și adăugați ouăle, zahărul vanilat, sarea


3️⃣ Apoi coniacul - 📌Nu vă faceți griji, în timpul gătirii alburii de alcool se vor evapora, fără a lăsa nici un fel de urme. Alcoolul îl adăugăm în aluat pentru ca să ne iasă prăjițeii mai crocanți și la reducerea absorbției uleiului în timpul prăjirii📌

4️⃣ Amestecați totul până omogenizare.

5️⃣ După începeți să frământați până se desprinde aluatul de mâni și obțineți un aluat neted, și puțin vârtos (ca pentru paste).

📍 Adăugați puțină făină, dacă este nevoie pentru a obține consistența potrivită 📍


6️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.

7️⃣ Acoperiți bolul cu folie alimentară. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

8️⃣ După timpul necesar, răsturnați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată.

9️⃣ Împărțiți aluatul în bucăți egale, de aproximativ 20 gr una.


🔟 Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu un prosop sau folie alimentara, astfel încât să nu se usuce. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

1️⃣1️⃣ MODELARE: Presărați făină pe suprafața de lucru, întindeți bine bucata de aluat, într-o foaie subțire aproximativ de 16 cm diametru.


 

1️⃣2️⃣ În felul acesta continuați să procedați cu toate biluțele de aluat.

1️⃣3️⃣ Acum cu ajutorul unei role de patiserie sau un cuțit, tăiați fiecare foaie în fâșii, fără să tăiați de la un capăt la altul.



1️⃣4️⃣ Într-o cratiță adâncă încălziți uleiul la temperatura de 175°C . 


1️⃣5️⃣ Fâșiile de aluat, ridicați pe un băț de lemn (coadă de la o lingură de lemn)  ¯⁠\⁠_  o fâșie se ridică, una se lasă.



1️⃣6️⃣ Acum transferați-i în cratița cu uleiul încins.


1️⃣7️⃣ În timpul prăjirii aluatul este rotit constant cu ajutorul bățului, astfel încât să aibă forma unui cuib.


 

 1️⃣8️⃣ Prăjiți prăjițeii până devin aurii.

🥢Întoarceți prăjițeii din când în când, ca să fie prăjiți uniform.

1️⃣9️⃣ Scoateți prăjițeii prăjiți pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.


2️⃣0️⃣ Presărați prăjițeii cu zahăr pudră și sunt gata pentru a fi savurați.



Poftă bună alături de cei dragi♥️




 
 
 
 

Comentarii

Anonim a spus…
Foarte gustoși .
Vă mulțumesc frumos!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️