Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Prajitei cu fusul

Sunt crocanți, aromați și delicioși care îmi aduc aminte de copilărie și de mesele din familie♥️

Pe vremuri se pregăteau la nunțile moldovenești, cumetrii sau chiar sărbători în sânul familiei. Acum tradiția acestor prăjiței s-au cam pierdut.  

Astăzi am hotărât să-mi răsfăț familia cu acest desert delicios.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE

- 250 gr de făină

- 2 buc. ouă

- 45 ml de coniac (sau whisky, rum, vodka fără miros)

- 1 plic de zahăr vanilat

- 3 gr de sare

- 30 gr făină pentru suprafața de lucru.


◾ P/u PRĂJIT: 

- 1 litru de ulei.

◾ Decor:

-  zahăr pudră după gust.


    👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol cerneți făina.


2️⃣ Faceți o mică adâncitură pe mijloc și adăugați ouăle, zahărul vanilat, sarea


3️⃣ Apoi coniacul - 📌Nu vă faceți griji, în timpul gătirii alburii de alcool se vor evapora, fără a lăsa nici un fel de urme. Alcoolul îl adăugăm în aluat pentru ca să ne iasă prăjițeii mai crocanți și la reducerea absorbției uleiului, în timpul prăjirii📌

4️⃣ Amestecați totul până omogenizare.

5️⃣ După începeți să frământați până se desprinde aluatul de mâni și obțineți un aluat neted, și puțin vârtos (ca pentru paste).

📍 Adăugați puțină făină, dacă este nevoie pentru a obține consistența potrivită 📍


6️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.

7️⃣ Acoperiți bolul cu folie alimentară. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

8️⃣ După timpul necesar, răsturnați aluatul pe suprafața de lucru înfăinată.

9️⃣ Împărțiți aluatul în bucăți egale, de aproximativ 20 gr una.


 

🔟 Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu un prosop sau folie alimentara, astfel încât să nu se usuce. Lăsați să se odihnească timp de 15 minute.

1️⃣1️⃣ MODELARE: Presărați făină pe suprafața de lucru, întindeți bine bucata de aluat, într-o foaie subțire aproximativ de 16 cm diametru.


 

1️⃣2️⃣ În felul acesta continuați să procedați cu toate biluțele de aluat.

1️⃣3️⃣ Acum cu ajutorul unei role de patiserie sau un cuțit, tăiați fiecare foaie în fâșii, fără să tăiați de la un capăt la altul.



1️⃣4️⃣ Într-o cratiță adâncă încălziți uleiul la temperatura de 175°C . 


1️⃣5️⃣ Fâșiile de aluat, ridicați pe un băț de lemn (coadă de la o lingură de lemn)  ¯⁠\⁠_  o fâșie se ridică, una se lasă.



1️⃣6️⃣ Acum transferați-i în cratița cu uleiul încins.


1️⃣7️⃣ În timpul prăjirii aluatul este rotit constant cu ajutorul bățului, astfel încât să aibă forma unui cuib.


 

 1️⃣8️⃣ Prăjiți prăjițeii până devin aurii.

🥢Întoarceți prăjițeii din când în când, ca să fie prăjiți uniform.

1️⃣9️⃣Scoateți prăjițeii prăjiți pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.


2️⃣0️⃣ Presărați prăjițeii cu zahăr pudră și sunt gata pentru a fi savurați.



Poftă bună alături de cei dragi♥️




 
 
 
 

Comentarii

Anonim a spus…
Foarte gustoși .
Vă mulțumesc frumos!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️