Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

LAVASH de casa cu foi subtiri, elastice si fara cuptor

Foi de LAVASH - subțiri, elastice, nu se rup, sunt ideale pentru a împacheta shaorma și alte rulouri.

😇Să gătim gustos, simplu și sănătos!


Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE - p/u 12 bucăți cu diametrul 30 cm.

- 400 gr făină de calitate superioară (în această rețetă am folosit cu proteine 12,5%)
- 220 ml apă fierbinte
-1 linguriță de sare 
- 2 linguri ulei.


◾ P/u întinderea foilor de aluat avem nevoie de:
- 35 gr amidon de porumb 
- 30 ml ulei.

 
     👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Într-un bol cerneți făina.

2️⃣ În recipientul cu apă fierbinte, adăugați sarea și amestecați până se dizolvă complet.

3️⃣ Acum turnați apa cu sarea în făină. Începeți să frământați repede cu ajutorul unei spatule.

4️⃣ Apoi adăugați uleiul.

5️⃣ Continuați să frământați cu  spatula până se răcorește aluatul.

 
6️⃣ După ce s-a răcorit aluatul, frământați fără spatulă până obțineți un aluat omogen.
📌 Acest aluat nu necesită mult frământat, doar pentru 4-5 minute.
7️⃣ Răsturnați aluatul pe suprafața de lucru
și rotunjiți-l.

8️⃣ Acum înfășurați-l în folie alimentară.

9️⃣ Acoperiți-l cu un bol. Lăsați să se odihnească timp de 1 oră, la temperatura camerei.

🔟 După o oră de odihnă: Luați aluatul și începeți să-l întindeți cu mâinile- 
- împachetați

părțile exterioare spre interior de 7-8 ori

1️⃣1️⃣ Rotunjiți aluatul.

 
1️⃣2️⃣ Înfășurați-l în folie alimentară și acoperiți cu bolul. Lăsați încă pentru 30 de minute să se odihnească.

📌 Acest repaus ajută la relaxarea glutenului și pentru a face aluatul mai elastic. 

1️⃣3️⃣ După timpul necesar de odihnă: Luați aluatul și împărțiți-l în 12 bucăți egale.

1️⃣4️⃣ Rotunjiți-le.


🔖Împărțiți aluatul în numărul necesar de bucăți, în funcție de diametrul tigăii ce folosiți. În rețetă am folosit o tigaie cu diametrul de 28 cm🔖
 
1️⃣5️⃣ Acoperiți-le cu un prosop și lăsați timp de 10 minute să se odihnească.

1️⃣6️⃣ Luați două biluțe de aluat, întindeți-le puțin cu mâinile.

1️⃣7️⃣ Apoi treceți-le pe ambele părți în amidonul de porumb.


1️⃣8️⃣ Întindeți-le cu ajutorul unui sucitor

de aproximativ de 30 cm diametru.

1️⃣9️⃣ Acum pe suprafața foilor de aluat ungeți-le cu puțin ulei.


2️⃣0️⃣ Suprapuneți-le una peste alta cu partea unsă cu ulei.

2️⃣1️⃣ Apoi ușor întindeți cu mâinile pentru a scoate bulele de aer.
2️⃣2️⃣ Lăsați-le deoparte și continuați să pregătiți pe toate în așa mod.


✅ Am obținut 6 foi de aluat de câte două.

2️⃣3️⃣ Încingeți o tigaie antiaderentă: Puneți cu grijă foaia de aluat în tigaie

și folosiți o spatulă pentru a întoarce lavash-ul.

 

⏰Gătiți lavash-ul la foc mediu timp de 30-40 secunde pe fiecare parte sau până se formează niște bule mici aurii.

📌În timpul gătirii întoarceți lavash-ul de mai multe ori și cu ajutorul spatulei apăsați ușor pe foaia de lavaș, pentru a nu lăsa să formeze bulele mari de aer.
2️⃣4️⃣ Transferați lavash-ul pe un platou
 și cât este fierbinte acoperiți-le cu folie alimentară și un prosop.
😇Aceasta asigură moliciunea foilor de lavaș.


⏰Lăsați la temperatura camerei să se răcorească.

⏳După ce s-au răcorit, desprindeți foile de lavash una de alta.


      Am obținut:12 bucăți foi de lavash - subțiri și elastice.


🍽️ LAVASH-UL este gata de servit, îl puteți servi în mii de moduri diferite.

Vă las o rețetă aici pe blog pentru "SHAORMA" și "SOS" foarte gustoase!

📌Se va păstra lavash-ul bine la temperatura camerei până la 3-4 zile. În congelator până la 1 lună de zile: puneți lavash-ul între hârtie de pergament, apoi în pungi cu fermoar și sigilează.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️