Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

SHAORMA de casă cu carne de pui


Shaorma pregătită acasă este cea mai gustoasă și sănătoasă. Acasă puteți adăuga condimente, legume după gustul vostru.
Vreau să mă împărtășesc cu o rețetă gustoasă pentru șaorma și sos - care este un ingredient foarte important al oricărei șaorma.

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE: - Umplere p/u 12 bucăți foi de lavash cu diametrul de 28 cm.

📌Este foarte important să alegeți foi de lavash bune, să nu fie tari, uscate, pentru a nu se rupe în timpul procesului de rulare.

✅ Vă recomand REȚETA mea p/u foi de LAVASH - subțiri, elastice, nu se rup - accesați linkul➡️ https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2024/06/lavash-de-casa-cu-foi-subtiri-elastice.html

- 650 gr piept de pui (dacă iubiți mai gras, folosiți pulpă de pui)
- 0,5 linguriță sare 
- 0,5 linguriță piper negru măcinat

 
- 200 gr varză albă sau varză chinezească 
- 100 gr morcov marinat în stil coreean dulce (după gust puteți înlocui și iute)
- 150 gr roșii cherry (roșiile este mai bine să le alegeți fără pulpă, să nu se scurgă din shaorma)
- 70 gr ceapă roșie 
- 80 gr ardei gras(galben)
- 150 castravete proaspăt sau marinat.


         🍚 Pentru SOS
 
 ✅ Rețeta p/u Sos foarte gustoasă, accesați linkul:➡️ https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2024/06/sos-gustos-pentru-shaorma.html

         👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Primul pas, pregătiți sosul, astfel să se infuzeze bine. Mod preparare - accesați linkul:👉 https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2024/06/sos-gustos-pentru-shaorma.html

2️⃣ Pregătiți carnea: Clătiți, apoi îndepărtați excesul de umiditate cu un prosop de hârtie. Tăiați pieptul de pui, în două sau trei felii pe lungime.

3️⃣ Adăugați sarea și piperul negru măcinat.

 
4️⃣ Amestecați și lăsați la marinat.
 
 


5️⃣ Între timp, tăiați legumele fâșii subțiri: 
🥬

🍅

🧅

🌶️

🥒

7️⃣ Continuăm cu carnea: Pentru un gust deosebit, vă recomand să prăjiți carnea pe o tigaie grill: Într-o tigaie preîncălzită ungeți un strat subțire cu ulei.

8️⃣ Puneți fileurile de carne, prăjit câte 4-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii.

9️⃣ Când carnea s-a răcorit, tăiați-o în fâșii medii, ca să puteți asambla shaorma.

🔟 Luați o foaie de Lavash

- puneți o lingură de sos, ungeți cum se vede în foto.

 
1️⃣1️⃣ Asamblăm în straturi umplutura: 
 🥬 Varza


🥓Carnea


🥕 Morcov

 
🍅 Roșii

 
🧅 Ceapa si🌶️Ardei.

🥒 Castravete.

1️⃣2️⃣ Deasupra mai întindeți o jumătate de lingură de Sos.

1️⃣3️⃣ Înfășurați shaorma: Acoperiți mai întâi umplutura


1️⃣4️⃣ Apoi îndoiți marginile pe ambele părți și rulați în strâns.

1️⃣4️⃣ Puneți pe un platou cu custura în jos.

 
🌯Continuați să pregătiți pe toate în așa mod.

Shaorma noastră este gata! 
 
🔖Pentru cei ce iubesc sahorma un pic mai crocantă: Încingeți o tigaie grill sau obișnuită, ungeți-o cu puțin ulei. Prăjiți bucățile de shaorma pe ambele părți până se rumenesc.

Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️