Shaorma pregătită acasă este cea mai gustoasă și sănătoasă. Acasă puteți adăuga condimente, legume după gustul vostru.
Vreau să mă împărtășesc cu o rețetă gustoasă pentru șaorma și sos - care este un ingredient foarte important al oricărei șaorma.
Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDIENTE: - Umplere p/u 12 bucăți foi de lavash cu diametrul de 28 cm.
📌Este foarte important să alegeți foi de lavash bune, să nu fie tari, uscate, pentru a nu se rupe în timpul procesului de rulare.
- 650 gr piept de pui (dacă iubiți mai gras, folosiți pulpă de pui)
- 0,5 linguriță sare
- 0,5 linguriță piper negru măcinat
- 200 gr varză albă sau varză chinezească
- 100 gr morcov marinat în stil coreean dulce (după gust puteți înlocui și iute)
- 150 gr roșii cherry (roșiile este mai bine să le alegeți fără pulpă, să nu se scurgă din shaorma)
- 70 gr ceapă roșie
- 80 gr ardei gras(galben)
- 150 castravete proaspăt sau marinat.
🍚 Pentru SOS
👩🍳MOD PREPARARE
2️⃣
Pregătiți carnea: Clătiți, apoi îndepărtați excesul de umiditate cu un prosop de hârtie. Tăiați pieptul de pui, în două sau trei felii pe lungime.
3️⃣ Adăugați sarea și piperul negru măcinat.
4️⃣ Amestecați și lăsați la marinat.
5️⃣ Între timp, tăiați legumele fâșii subțiri:
7️⃣ Continuăm cu carnea: Pentru un gust deosebit, vă recomand să prăjiți carnea pe o tigaie grill: Într-o tigaie preîncălzită ungeți un strat subțire cu ulei.
8️⃣ Puneți fileurile de carne, prăjit câte 4-5 minute pe fiecare parte, până devin aurii.
9️⃣ Când carnea s-a răcorit, tăiați-o în fâșii medii, ca să puteți asambla shaorma.
🔟 Luați o foaie de Lavash
- puneți o lingură de sos, ungeți cum se vede în foto.
1️⃣1️⃣ Asamblăm în straturi umplutura:
1️⃣2️⃣ Deasupra mai întindeți o jumătate de lingură de Sos.
1️⃣3️⃣
Înfășurați shaorma: Acoperiți mai întâi umplutura
1️⃣4️⃣ Apoi îndoiți marginile pe ambele părți și rulați în strâns.
1️⃣4️⃣ Puneți pe un platou cu custura în jos.
🌯Continuați să pregătiți pe toate în așa mod.
Shaorma noastră este gata!
🔖Pentru cei ce iubesc sahorma un pic mai crocantă: Încingeți o tigaie grill sau obișnuită, ungeți-o cu puțin ulei. Prăjiți bucățile de shaorma pe ambele părți până se rumenesc.
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii