Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

SOS gustos pentru shaorma

Secretul unei shaorma gustoasă și suculentă este în primul rând, un SOS pregătit corespunzător.



 
Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE - Umplere p/u 12 bucăți foi de lavash cu diametrul de 28 cm.
- 500 gr smântâna 20-22% grăsime 
- 100 gr maioneză 
- 3 căței usturoi 
- 1/2 linguriță boia dulce
- un vârf linguriță de ierburi aromatice uscate: oregano, busuioc, salvie, pătrunjel
- un vârf linguriță de curcuma
- 1 linguriță muștar "Dijon"

 
- 1/2 linguriță sare afumată

 

    👩‍🍳MOD PREPARARE 
1️⃣ În bolul cu smântâna, adăugați maioneza.

2️⃣ Apoi usturoiul pisat, boia.

3️⃣ Acum ierburile aromatice și amestecați.

4️⃣ După urmează: curcuma, muștar și sarea afumată.

5️⃣ Amestecați până se combină toate ingredientele.


Sosul pentru shaorma este gata!
Apropo, rețetă mea de Shaorma gustoasă cu acest Sos, găsiți aici:👇https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2024/06/shaorma-de-casa-cu-carne-de-pui.html

Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️