Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Clatite din dovlecei

Clătitele sunt gustoase, pregătite destul de repede și din ingrediente simple. Pot fi servite la micul dejun sau ca adaos prânz, cină.

 

 


Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 350 gr dovlecei

- 3 buc. ouă

- 0,5 linguriță sare 

- 400 ml lapte

- 180 gr făină

- 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu 

- 20 gr unt (puteți înlocui cu ulei)

- usturoi praf, piper negru măcinat - după gust

- mărar - verdeață după gust. 

Pentru SOS

- 100 gr smântâna 

- 1 cățel de usturoi 

- sare - după gust.


  👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați dovlecii, uscați-i cu hârtie absorbantă și îndepărtați cozile

📍 Când folosiți dovlecei mai mature, îndepărtați semințele.

2️⃣ Apoi tăiați-i cubulețe.


 

3️⃣ Transferați bucățile de dovlecei într-un bol adânc convenabil, apoi adăugați ouăle și sarea.


4️⃣ Cu ajutorul unui bender bateți ingredientele în piure până la omogenizare.


 

5️⃣ Turnați laptele. Amestecați.


6️⃣ Acum adăugați făina și bicarbonatul de sodiu.


 

 7️⃣ Și continuați să amestecați cu ajutorul unui mixer, mai întâi cu mixerul oprit (astfel făină să nu prăfuiască). 

8️⃣ Apoi porniți mixerul la viteză mică și amestecați până obțineți un aluat omogen și fără cocoloașe. 

9️⃣ Tăiați mărunt verdeața, adăugați în aluatul de clătite.


🔟 Puneți usturoiul praf și piperul negru macinat-după gust.

1️⃣1️⃣ Acum turnați untul topit, dar nu ferbinte❗️



1️⃣2️⃣ Amestecați bine până la omogenizare.


 

1️⃣3️⃣ Lăsați aluatul p/u timp de 5 minute să se odihnească. 

1️⃣4️⃣ Încingeți o tigaie antiaderenta (a mea are diametru de 22 cm) 

1️⃣5️⃣ Luați cam o jumătate de polonic de aluat și turnați pe mijlocul la tigaie, distribuind pe toată suprafața.


 

1️⃣6️⃣ Prăjiți clătitele la foc puțin mai mic decât media până când stratul superior se întărește bine. 

1️⃣7️⃣ Întoarceți-o pe cealaltă parte și prăjiți doar 5-7 secunde.


 

🥒 Clătitele cu dovlecei sunt gata.


1️⃣8️⃣ Pregătiți sosul pentru clătite din dovlecei: adăugați sarea și usturoiul tocat la smântâna. Amestecați.

🍽️ Serviți "Clătitele din dovlecei" cu sosul tradițional de smântâna și usturoi sau cu ce doriți.


Poftă bună alaturi de cei dragi!❤️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️