Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Prajitura TANDREȚE

 Un desert delicios, moale, care se topește în gură. Se gătește foarte repede și din ingrediente simple.



Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE
- 5 ouă 
- 140 gr zahăr 
- un praf de sare 
- 155 gr făină 
- 1 plic de vanilie.


    ◾ UMPLERE - confitură de vișină:
- 250 gr vișină 
- 55 gr zahăr 
- 12 gr amidon de porumb (puteți înlocui și amidon de cartofi)
- 40 ml apă rece.
🍯Puteți înlocui umplerea după gust și preferință🍓🍒🫐


     ◾CREMA:
- 300 gr brânză Philadelphia (puteți înlocui cu mascarpone sau smântână eliberată de zer).
- 250 gr frișcă lichidă 33% grăsime 
- 55 gr zahăr pudră.
- 1 linguriță esență de vanilie.


DECOR - după preferință:
- vișină, mentă.


    👩‍🍳MOD PREPARARE 
1️⃣ Spargeți ouăle într-un bol adânc, adăugați zahărul și un praf de sare.

2️⃣ Bateți cu mixerul timp de 7-8 minute până obțineți o masă albă și pufoasă.

3️⃣ Adăugați vanilia,

apoi făina cernută în două etape.

4️⃣ Amestecați ușor cu o spatulă, de la mărgini spre centru - de jos în sus, până se încorporează.
❗️Aluatul trebuie sa-l amestecați cu mișcări blânde, pentru ca să nu se lase. În același timp este foarte aerat și spumos❗️

5️⃣ Tapetați o tavă cu hârtie de copt (în această rețetă am folosit tavă standard de la cuptor) sau ungeți cu un strat subțire de ulei.

6️⃣ Turnați aluatul în tavă și  nivelați bine pe toată suprafața.

7️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 12-14 minute.

8️⃣ Scoateți pandișpanul din cuptor și lăsați 2 minute să se răcorească.
9️⃣ Cu un cuțit desprindeți ușor pandișpanul de pe marginea tăvii.

🔟 Deasupra pandișpanului așezați o hârtie de copt și întoarceți-o pe cealaltă parte.
 
1️⃣1️⃣ Desprindeți ușor hârtia de pe margini și lăsați să se răcorească timp de 2 minute.
 
1️⃣2️⃣ Apoi cu grijă îndepărtați hârtia și lăsați să se răcească complet.
1️⃣3️⃣ Între timp pregătim umplerea: Într-o cratiță puneți vișina, adăugați zahărul.

1️⃣4️⃣ Puneți cratița pe foc mediu, când a început să dea în clocot reduceți la focul mic.
 
1️⃣5️⃣ În bolul cu amidon, adăugați apa.

1️⃣6️⃣ Amestecați până nu rămân cocoloașe.

1️⃣7️⃣ Turnați amestecul de apa cu amidon, în cratiță cu vișină.

1️⃣8️⃣ Amestecați și lăsați să fiarbă la focul mic, timp de 3 minute
până vișina se îngroașă.

1️⃣9️⃣ Luați cratița de pe foc și transferați confitura de vișină într-un recipient.

 
2️⃣0️⃣ Acoperiți-o cu folie alimentară în contact.

 
🔖În acest fel, în timpul răcirii nu se formează condens și pojghiță. 
⏳ Lăsați confitura de vișină puțin să se răcorească, apoi puneți-o în frigider să se răcească complet.

🍒Această confitură de vișină este foarte gustoasă, veți putea folosi pentru umplerea clătitelor și după preferințele fiecăruia🥐 
🍒Se poate găti pe tot parcursul anului și din vișina congelată🌡️

2️⃣1️⃣ Colectarea prăjiturii: Folosind o crestătură metalică sau un pahar.

2️⃣2️⃣ Decupăm biscuiți.

Am obținut 12 bucăți.


2️⃣3️⃣ Din pandișpanul rămas

faceți pesmeți, folosiți un blender sau răzuiți pe o răzătoare.

 
2️⃣4️⃣ Pregătim CREMA: Într-un bol încăpător turnați frișca lichidă(rece), adăugați brânza "Philadelphia"(rece), zahărul pudră și esența de vanilie.

2️⃣5️⃣ Începeți să bateți la o viteză mică a mixerului, crescând-o treptat. Bateți cu mixerul 2 minute până obțineți o masă omogenă și stabilă.

 
2️⃣6️⃣ Pentru comoditate transferați crema într-un pungă de patiserie.

2️⃣7️⃣ Acum puneți pe fiecare bucată de biscuiți 2 lingurițe de cremă.

2️⃣8️⃣ Distribuiți-o pe toată suprafața biscuiților.

2️⃣9️⃣ Puneți cremă pe marginea doar la 6 biscuiți, asemănător unui cuibușor.

3️⃣0️⃣ Acum umpleți cu confitură de vișină.

3️⃣1️⃣ Lipiți bucățile de biscuiți în perechi.

3️⃣2️⃣ Apoi ungeți cu cremă deasupra și părțile laterale a  prăjiturii.

3️⃣3️⃣ Rulați prăjiturile în pesmeți de pandișpan și decorați după preferință.

🥯 Prăjitura "TANDREȚE" este foarte gustoasă, moale - o puteți servi îndată!

 
Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️