Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

TURTE cu cașcaval

 Turte cu cașcaval coapte în tigaie și fără ulei - simplu și gustos😋

Din cantitatea ingredientelor vom obține 8 turte 

 Rețeta:

✍️INGREDIENTE

- 350 gr făină+-50 gr pentru suprafața de lucru

- 260 ml lapte

- 3 gr drojdie uscată (1 linguriță) sau 10 gr drojdie proaspătă

- 1 lingură zahăr

- 1 lingură de ulei

- sare un praf.

   ▪️ Pentru umplere:

- 160 gr cașcaval

- 2 linguri de smântână

- pătrunjel proaspăt - după gust

- sare _ după gust.

   ▪️ Pentru a unge Turtele:

- 1/2 linguriță usturoi praf

- 1/2 linguriță boia de ardei dulce

- 80 ml ulei ( 4 linguri)

    👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-un bol turnați laptele cald_puneți drojdia, zahărul și o lingură cu făină. Amestecați și lăsați pentru 10 minute (astfel
verificăm și activăm drojdia).

2️⃣ Într-un bol încăpător cerneți făina, faceți o mică adâncitură în centru, adăugați sarea, uleiul și laptele cu drojdia.
Amestecați și începeți să frământați până obțineți un aluat elastic și nelipicios.

3️⃣ Acoperiți bolul cu folie alimentară și dați-l într-un loc cald la dospit timp de 45 minute.

4️⃣ Între timp pregătiți umplutura: răzuiți cașcavalul pe răzătoarea mare, adăugați pătrunjelul tocat mărunt, apoi smântâna și sarea. Amestecați. 

5️⃣ Presurați suprafața de lucru cu puțină făină, împărți aluatul în 8 bucăți egale.

6️⃣ Rulați fiecare bucată într-o bilă acoperiți-le cu un prosop, astfel să nu se usuce. Lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.


7️⃣ Cu ajutorul unui sucitor întindeți, adăugați umplutura 1,5 lingură, iar apoi se împachetează.

8️⃣ Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute. 

9️⃣ Între timp pregătiți sosul - într-un recipient puneți uleiul, boia si usturoiul, amestecați.

1️⃣0️⃣ Întindeți fiecare gogoașă cu mâinile, puțin cu sucitorul - atent să nu le rupeți.

1️⃣1️⃣ Prăjiți turtele pe o tigaie uscată pe ambele părți. 


  ▪️Dacă ați făcut totul bine, atunci turtele se vor umfla.

1️⃣2️⃣ Ungeți turtele încă fierbinți cu sosul pregătit.

Presurați cu pătrunjel și
deliciul este gata!



Poftă bună alături de cei dragi!♥️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️