Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Bors rosu cu fasole pentru masa de post


Borșul roșu - mâncare tradițională în familia noastră.

Da, sunt de acord - câte gospodine atâtea feluri de borșuri, fiecare cu  nuanțele, gusturile și tradițiile familiare.


Proporțiile pentru o cratiță de 4,5 - 5 litri.
✍️INGREDIENTE

- 250 gr fasole fiartă
- 600 gr cartofi
- 450 gr sfeclă roșie (folosesc sfecla roșie mai mică, mama mereu zicea, că dacă este mai mică este de o culoare mai intensă. Gustul și culoarea borșului va depinde de sfecla roșie. Încercați să alegeți sfecla cât mai roșie și de calitate)
- 150 gr morcov
- 130 gr ceapă
- 1/2 gogoșar roșu
- 7 linguri de ulei
- 2 linguri sous de roșii
- 1-2 frunze de dafin
- sare, piper negru boabe, verdeață, arome - după gust
- Borș acru - se pune cantitatea după gust
- Apa - se pune cantitatea dorită cât de consistent vrem să fie borșul.

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați și pregătiți legumele.
2️⃣ Curățiți cartofii și tăiați-i în bucăți.
3️⃣ Curățiți sfecla roșie, morcovul, ceapa, ardeiul și tăiați-le în cubulețe.

4️⃣ Pregătim prăjitura: Încingeți o tigaie, puneți 4 linguri de ulei, adăugați ceapa. De îndată ce ceapa este transparentă și începe să devină puțin aurie_ adăugați morcovul, gogoșarul și continuați să prăjiți până se înmoaie și, uleiul devine portocaliu (nu le prăjiți tare dar puțin călite). Apoi, condimentați cu puțină sare și adăugați sosul de roșii_prăjiți doar 1 minut. Prăjitura este gata și transferați-o, într-un bol.


5️⃣ Pregătim și sfecla: Încinge o tigaie puneți 3 linguri de ulei, adăugați sfecla roșie și prăjim/înăbușim cu capacul închis, la focul mic până se înmoaie. Amestecați din când în când.

6️⃣ Turnați apă într-o cratiță, adăugați cartofii și puneți la fiert. Îndepărtați spuma și gătiți la foc mic până devin semi fierți.

7️⃣ Adăugați sare, piper negru, frunza de dafin, prăjitura și sfecla roșie înăbușită. Îndepărtați spuma și gătiți timp de 3 minute la focul mic.

8️⃣ Scoateți frunza de dafin, puneți fasolea, turnați borșul acru, arome - după gust și lăsați să fiarbă timp de 5 minute la focul mic.
9️⃣ La final adăugați verdeața tocată mărunt și opriți focul. Acoperiți cratița cu capacul. Lăsați borșul măcar 15 minute să se infuzeze bine toate ingredientele și aromele.

▪️Dacă mai lăsați și câteva ore să se infuzeze, borșul nostru va avea culoarea roșie întunecată.

🥄Servim borșul roșu cu pampuște parfumate cu usturoi - este o combinație perfectă - cum gătesc pampuștele a-ți văzut în ultima postare. 

Vă doresc spor la gătit!


 Poftă bună!🥰

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️