Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăs

MARINATA p/u IEPURE

Carnea de iepure este dietetică și foarte sănătoasă - dar cheia gustului este marinata. Deoarece carnea de iepure are un miros specific, care nu-i pe placul tuturor. Anume marinata, redă cărnii un gust rafinat, face carnea mai moale și mai aromată.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE 

-1,5 kg Iepure


- 600 ml vin alb

- 100 ge ceapă - 1 buc. medie 

- 3 căței de usturoi 

- 3 boabe de ienibahar  

- 10 boabe de piper negru 

- 2 cuișoare 

- 2- 3 frunze de dafin

- ierburi aromatice (preferate) - cimbru, oregano, busuioc, rosmarin - după gust.

- 1 linguriță de sare sau după gust. 

  
 👩‍🍳 MOD PREPARARE  

1️⃣ Spălați carcasa bine și tăiați în mai multe bucăți, aproximativ egale.


 

2️⃣ Transferați-o, într-un bol cu apă rece și lăsați-o pentru 2 ore.


3️⃣ Într-un bol puneți ceapa, usturoiul tăiat rondele și restul condimentelor. Amestecați-le bine.

4️⃣ După două ore, scoateți carnea din apă. Ștergeți surplusul de apă cu prosoape de hârtie.

5️⃣ Puneți bucățile de carne în recipientul cu condimente și condimentați-le bine.


6️⃣ Transferați-le într-un vas pentru marinare.


7️⃣ Turnați vinul alb și acoperiți complet bucățile de carne. 

8️⃣ Acoperiți vasul cu capacul. Dați în frigider pentru timp de 24 ore la macerat. 

⌛ După timpul necesar, scoateți carnea din marinată. Lăsați la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi se gătește după orice rețetă doriți.


 






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️