Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

MARINATA p/u IEPURE

Carnea de iepure este dietetică și foarte sănătoasă - dar cheia gustului este marinata. Deoarece carnea de iepure are un miros specific, care nu-i pe placul tuturor. Anume marinata, redă cărnii un gust rafinat, face carnea mai moale și mai aromată.


Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE 

-1,5 kg Iepure


- 600 ml vin alb

- 100 ge ceapă - 1 buc. medie 

- 3 căței de usturoi 

- 3 boabe de ienibahar  

- 10 boabe de piper negru 

- 2 cuișoare 

- 2- 3 frunze de dafin

- ierburi aromatice (preferate) - cimbru, oregano, busuioc, rosmarin - după gust.

- 1 linguriță de sare sau după gust. 

  
 👩‍🍳 MOD PREPARARE  

1️⃣ Spălați carcasa bine și tăiați în mai multe bucăți, aproximativ egale.


 

2️⃣ Transferați-o, într-un bol cu apă rece și lăsați-o pentru 2 ore.


3️⃣ Într-un bol puneți ceapa, usturoiul tăiat rondele și restul condimentelor. Amestecați-le bine.

4️⃣ După două ore, scoateți carnea din apă. Ștergeți surplusul de apă cu prosoape de hârtie.

5️⃣ Puneți bucățile de carne în recipientul cu condimente și condimentați-le bine.


6️⃣ Transferați-le într-un vas pentru marinare.


7️⃣ Turnați vinul alb și acoperiți complet bucățile de carne. 

8️⃣ Acoperiți vasul cu capacul. Dați în frigider pentru timp de 24 ore la macerat. 

⌛ După timpul necesar, scoateți carnea din marinată. Lăsați la temperatura camerei timp de 2 ore, apoi se gătește după orice rețetă doriți.


 






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️