Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Parjoale de Peste

 Rețetă simplă și foarte gustoasă.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 500 gr file de pește

- 150 gr de orez fiert

- 50 gr pesmeți (poate fi înlocuit cu pâine)

- 170 ml lapte

- 15 gr pătrunjel (verdeață după gust)

- usturoi praf, sare, piper negru măcinat, după gust.


   ▫️ P/un prăjit:

- ulei, după gust. 

    ▫️P/un panare:

- pesmeți după gust. 

▫️Din cantitatea totală a ingredientelor am obținut 13 pârjoale. 

  👩‍🍳 MOD PREPARARE 

1️⃣ Turnați laptele peste pesmeț. Lăsați să se înmoaie.


2️⃣ Treceți fileurile de pește printr-o mașină de tocat. Transferați-l într-un bol încăpător.


 

3️⃣ Tăiați mărunt verdeața

4️⃣ Adăugați la fileul de pește tocat, orezul fiert, pesmețul înmuiat în lapte, verdeața. Apoi usturoiul praf, piperul negru măcinat, sarea - toate după gust.


5️⃣ Amestecați-le bine.


 

6️⃣ Formați un cotlet și treceți-l prin pesmeți.


 

7️⃣ Într-o tigaie preîncălziți uleiul, apoi aranjați parjoalele și prăjiți la foc mic spre mediu pe ambele părți, până se rumenesc. 

🍳Prăjiți-le aproximativ timp de 8-10 minute pe o parte, apoi aproximativ timp de 8-10 minute pe cealaltă parte.  

8️⃣ Apoi transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.


Pârjoale de pește sunt gata!


Poftă bună alături de cei dragi!❤️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️