Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăs

Parjoale de Peste

 Rețetă simplă și foarte gustoasă.


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE 

- 500 gr file de pește

- 150 gr de orez fiert

- 50 gr pesmeți (poate fi înlocuit cu pâine)

- 170 ml lapte

- 15 gr pătrunjel (verdeață după gust)

- usturoi praf, sare, piper negru măcinat, după gust.


   ▫️ P/un prăjit:

- ulei, după gust. 

    ▫️P/un panare:

- pesmeți după gust. 

▫️Din cantitatea totală a ingredientelor am obținut 13 pârjoale. 

  👩‍🍳 MOD PREPARARE 

1️⃣ Turnați laptele peste pesmeț. Lăsați să se înmoaie.


2️⃣ Treceți fileurile de pește printr-o mașină de tocat. Transferați-l într-un bol încăpător.


 

3️⃣ Tăiați mărunt verdeața

4️⃣ Adăugați la fileul de pește tocat, orezul fiert, pesmețul înmuiat în lapte, verdeața. Apoi usturoiul praf, piperul negru măcinat, sarea - toate după gust.


5️⃣ Amestecați-le bine.


 

6️⃣ Formați un cotlet și treceți-l prin pesmeți.


 

7️⃣ Într-o tigaie preîncălziți uleiul, apoi aranjați parjoalele și prăjiți la foc mic spre mediu pe ambele părți, până se rumenesc. 

🍳Prăjiți-le aproximativ timp de 8-10 minute pe o parte, apoi aproximativ timp de 8-10 minute pe cealaltă parte.  

8️⃣ Apoi transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei.


Pârjoale de pește sunt gata!


Poftă bună alături de cei dragi!❤️


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️