Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Tort din FULGI de PORUMB

Acest desert este fin, delicios, se prepară ușor și fără coacere.


 

Rețeta pas cu pas: 

✍️ INGREDIENTE 

- 150 gr fulgi de porumb

- 50 gr picături de ciocolată.


    ▫️ CREMA 

- 20 gr gelatină

- 200 ml lapte  

- 700 gr smântâna (să fie la temperatura camerei)

- 250 gr zahăr pudră

- 1 plic de vanilie.


       ▫️DECOR 

- Nuci, fructe etc., după preferință și gustul Dumneavoastră. 

        👩‍🍳MOD PREPARARE 

1️⃣ Pentru asamblarea tortului avem nevoie de un inel reglabil pentru patiserie: Formați inelul cu diametrul de 18 cm. Apoi baza înveliți cu folie de aluminiu. Părțile laterale înveliți-le cu folie de acetat pentru tort-(se poate și fără). Așezați forma pe un platou.


2️⃣ Într-un recipient turnați laptele rece, adăugați gelatina.


3️⃣ Amestecați și lăsați deoparte, timp de 10-15 minute să se umfle.
 

4️⃣ Într-un bol încăpător turnați smântână, adăugați zahărul și vanilia.



5️⃣ Amestecați și lăsați pentru puțin, astfel ca zahărul să se dizolve.



6️⃣ Acum într-o cratiță, pe foc mic topiți gelatina sau în cuptorul cu microunde timp de 20 secunde, până se dizolvă complet fulgii de gelatină.


❗ Aveți grijă să nu o fierbeți. Încălziți până la temperatura de 75 grade.

7️⃣ După turnați gelatina topită imediat în smântâna. Amestecați bine.



8️⃣ Urmează să adăugați fulgii de porumb și picăturile de ciocolată.


9️⃣ Amestecați ușor cu o spatulă până la incorporare.


🔟 Turnați în formă compoziția de smântână cu fulgii de porumb. Distribuiți uniform.


 

1️⃣1️⃣ Decorați tortul după propriul Dumneavoastră gust.


1️⃣2️⃣ Dați tortul în frigider să se întărească timp de 3-4 ore.

1️⃣3️⃣ După timpul necesar, îndepărtați cu grijă inelul și folia de acetat din jurul tortului. (Dacă nu ați folosit folia de acetat, atunci pentru ca să se desprindă inelul cu ușurință din jurul tortului, procedați astfel: Încălziți pereții formei cu un prosop umed ferbinte sau cu un uscător de păr).


1️⃣4️⃣ Îndepărtați folia de aluminiu. 


🥮 Tortul este gata și îl puteți servi!


 


Poftă bună alături de cei dragi!❤️




 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️