Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Tort Pepene Verde


   Rețeta: Tort"Pepene Verde" simplu și gustos.

     

✍️INGREDIENTE 
-180 gr făină
- 125 ml lapte cu spanac
- 120 gr zahăr
- 2 ouă medii
- 100 ml ulei
- 10 gr praf de copt
- 8 gr zahăr vanilat
- un praf de sare

   Pentru cremă:

- 400 ml frișcă lichidă 33-35%
- 200 gr iaurt
- 120 gr zahăr pudră
- 80 ml lapte
-10 gr gelatină
- 8 gr zahăr vanilat.

        Suprafața tortului

- picături de ciocolată
- 200 ml jeleu roșu.

          👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Vom face blatul de culoare verde cu spanac. Luați 100 gr de frunze proaspete de spanac, turnați apă clocotită și lăsați timp de 5-10 minute pentru a face spanacul mai moale.

2️⃣ Între timp, pregătiți tava de copt. Am copt blatul sub forma de tarte cu un diametru de 24 cm. Părțile laterale acestei forme sunt înclinate, iar blatul va arăta cu
adevărat ca un pepene cu dungi. Am uns tava cu unt și am presărat cu făină. Am scuturat excesul de făină.

3️⃣ Spanacul stoarceți și se toarnă aproximativ 80 ml de lapte, apoi bateți bine cu un blender într-o masă omogenă, pentru rețetă, vom avea nevoie de 125 ml din această masă.

4️⃣ Amestecați făina și praful de copt, apoi cerneți.

5️⃣ Într-un bol spargeți ouăle, puneți un vârf cuțit de sare și bateți puțin cu mixerul. Apoi adăugați treptat zahărul și zahărul vanilat continuând să bateți până obțineți o masă ușoară, aerisită. Tot aici adăugați uleiul, bateți puțin, după în mai mulți pași adăugați laptele cu spanac. În cele din urmă, adăugați făina cu praful de copt. Acum amestecați cu mixerul, dar numai nu rapid, cu atenție la viteze mici, astfel încât aluatul să nu fie prelucrat.

6️⃣ Se toarnă aluatul în tava de copt, nivelați.
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 180° C aproximativ  timp de 20 minute.

7️⃣ Lăsați blatul să se răcească timp de 10 minute, apoi scoateți-l din tavă pe un grilaj și lăsați-l complet să se răcească.

8️⃣ După ce s-a răcit cu un cuțit curățim cu atenție partea de sus a prăjiturii, deoarece suprafața este de obicei cu o crustă maro, iar în interiorul blatului este verde aprins. Alegeți o parte din mijloc pentru a crea o adâncitură în centru. Facem acest lucru astfel încât crema să nu se ridice foarte mult deasupra blatului și tortul să arate mai mult ca un pepene verde tăiat. 

       PREGĂTIM CREMA

1️⃣ Se toarnă gelatina în lapte și se lasă să se umfle pentru un timp, apoi se încălzește ușor, astfel încât gelatina să se dizolve complet. Se toarnă în iaurt, se amestecă, se toarnă zahăr vanilat și zahărul pudră(din zahărul pudră lăsați a cincea parte pentru frișcă). Se amestecă și se lasă pentru moment.

2️⃣ Scoateți frișca lichidă din frigider și bateți-o cu zahărul pudră rămas într-o stare stabilă. Amestecați ușor frișca în iaurt și crema este gata.

        ORNAREA TORTULUI

1️⃣ Întindeți crema pe blat, nivelați.

2️⃣ În centrul cremei creăm o mică adâncime pentru jeleu. Poți să-l creezi în moduri diferite, eu am făcut cu o farfurie. Am luat o farfurie cu diametrul încât pentru a păstra marginile cremei de aproximativ 2 cm lățime, am înfășurat-o în peliculă alimentară și astfel foarte atent presați-o, în cremă.

3️⃣ Puneți tortul timp de aproximativ 1 oră în frigider pentru a stabiliza crema.

4️⃣ Pe partea de sus a tortului am turnat jeleu de căpșuni gata preparat dintr-o pungă. Am gătit jeleul conform instrucțiunilor a producătorului și l-am răcit la temperatura camerei. Pentru semințele de pepene verde, am luat picături de ciocolată neagră.

5️⃣ Scoateți tortul din frigider, apoi scoateți cu atenție farfuria, turnați jeleul în adâncime - și întindeți picăturile de ciocolată. Dati
 tortul în frigider timp de câteva ore, astfel încât să fie complet răcit.

 


Tortul nostru este gata!




Pofta buna alaturi de cei dragi!💓

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️