Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Tort cu ciocolata și orez expandat

 Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE pentru bază:

- Ciocolată neagră 120 gr
- Orez expandat 70 gr

     Pentru cremă
- Frișcă lichidă 200 ml
- Zahăr pudră 120 gr
- Brânză ricotta 150 gr
- Mascarpone 50 gr
- Picături de ciocolată 50 gr

     Pentru glazură
- Smântâna 3 linguri
- Zahăr 3 linguri
- Cacao 3 lingurițe cu vârf
- Unt 20 gr

   
      

                👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Pentru bază: într-un bol combinăm orezul expandat cu ciocolata topită, amestecați bine cu o spatulă p/u a încorpora totul

2️⃣ Așezați pe un platou o formă detașabilă diametru de 20 cm. Turnați amestecul, nivelați bine toată suprafața și astfel compactați bine baza. Lăsați-l la frigider în timp ce pregătiți crema







3️⃣ Într-un bol turnați frișca și bateți cu mixerul până se întărește, adăugați ricotta, mascarpone, zahărul pudră. Încorporați ușor cu frișca și apoi cu picăturile de ciocolată

4️⃣ Distribuiți crema pe baza crocantă, nivelați și se lasă din nou în frigider timp de 2-3 ore.


         
            GLAZURA
1️⃣ Într-o cratiță împreunați smântâna, zahărul, cacao. Se fierbe la foc mediu până se întunecă compoziția_ amestecând încontinuu

2️⃣ Luați glazura de pe foc, adăugați untul și se lasă să se topească. Apoi se răcește puțin glazura

3️⃣ Scoateți tortul din frigider și distribuiți uniform glazura pe suprafața tortului și lăsați  din nou la frigider p/u a se întări, timp de 1 oră

4️⃣ Odată gata, îndepărtați inelul detașabil si va doresc, poftă bună alaturi de cei dragi!💓



  

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️