Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Tort cu ciocolata și orez expandat

 Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE pentru bază:

- Ciocolată neagră 120 gr
- Orez expandat 70 gr

     Pentru cremă
- Frișcă lichidă 200 ml
- Zahăr pudră 120 gr
- Brânză ricotta 150 gr
- Mascarpone 50 gr
- Picături de ciocolată 50 gr

     Pentru glazură
- Smântâna 3 linguri
- Zahăr 3 linguri
- Cacao 3 lingurițe cu vârf
- Unt 20 gr

   
      

                👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Pentru bază: într-un bol combinăm orezul expandat cu ciocolata topită, amestecați bine cu o spatulă p/u a încorpora totul

2️⃣ Așezați pe un platou o formă detașabilă diametru de 20 cm. Turnați amestecul, nivelați bine toată suprafața și astfel compactați bine baza. Lăsați-l la frigider în timp ce pregătiți crema







3️⃣ Într-un bol turnați frișca și bateți cu mixerul până se întărește, adăugați ricotta, mascarpone, zahărul pudră. Încorporați ușor cu frișca și apoi cu picăturile de ciocolată

4️⃣ Distribuiți crema pe baza crocantă, nivelați și se lasă din nou în frigider timp de 2-3 ore.


         
            GLAZURA
1️⃣ Într-o cratiță împreunați smântâna, zahărul, cacao. Se fierbe la foc mediu până se întunecă compoziția_ amestecând încontinuu

2️⃣ Luați glazura de pe foc, adăugați untul și se lasă să se topească. Apoi se răcește puțin glazura

3️⃣ Scoateți tortul din frigider și distribuiți uniform glazura pe suprafața tortului și lăsați  din nou la frigider p/u a se întări, timp de 1 oră

4️⃣ Odată gata, îndepărtați inelul detașabil si va doresc, poftă bună alaturi de cei dragi!💓



  

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️