Rețeta: Salată Caesar~Cezar și un Sos foarte gustos
✍️ INGREDIENTE
- 1 salată romaine
- 1 piept de pui
- sare, piper negru măcinat și alte mirodenii după gust.
Pentru crutoane:
- 4 bucăți pâine albă
- 3 linguri ulei de măsline
- praf de usturoi
- ierburi uscate oregano, busuioc - după gust.
▪️ P/u sos:
- 2 căței de usturoi- 2 fileuri de anșoa
- 2 buc.ouă
- 1,5 lingurițe muștar dulce
- 1 lingură suc de lămâie
- 0,5 linguriță sare
- 1,5 linguriță zahăr
- 1 lingură Sos Worcestershire
- piiper negru măcinat - un praf
- 160 ml ulei de măsline
- 2 linguri parmezan fin răzuit.
P/u a decora salata veți avea nevoie de:
- roșii cherry - după gust- ouă fierte prepeliță - după gust
- parmezan ras - după gust.
👩🍳 MOD PREPARARE:
♦️Asamblați salata chiar înainte de servire. În acest caz, vă puteți bucura din plin de gustul salatei. Din acest motiv, este foarte important să-i pregătești toate ingredientele la timp.
1️⃣ Până când veți asambla salata, frunzele de salată ar trebui să fie spălate, uscate. Apoi pregătim toate celelalte ingrediente, să le avem la îndemână.2️⃣ Feliați pieptul de pui pe lungime în 3-4 bucăți. Fiecare bucată presurați cu sare, piper și alte mirodenii care vă plac.
3️⃣ Încingeți foarte bine o tigaie grill și prăjiți carnea pe ambele părți. Când sau rumenit bine le scoateți din tigaie și lăsați să se răcească complet.
♦️Pregătim CRUTOANELE:
Tăiați crusta de pe pâinea albă, apoi tăiați miezul în cubulețe. Transferați-le intr-o tigaie cu 3 linguri ulei de măsline, puțină sare, usturoi granulat si ceva ierburi aromate. Amestecați bine până se rumenesc frumos. Puneți crutoanele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
♦️Pregătim Sosul:1️⃣ Trebuie să fierbem ouăle în așa fel încât gălbenușul să rămână crud,
iar albușul să se prindă ușor. P/u a face acest lucru, puneți ouăle în apă clocotită și fierbeți exact 60 de secunde. După 60 de secunde, scoateți ouăle și scufundați-le imediat în apă rece pentru a opri procesul de gătire. 2️⃣ În paharul înalt al mixerului de mână, am pus usturoiul tocat, în continuare puneți toate ingredientele sosului (cu excepția uleiului și parmezanul ras fin), Bateți într-o pastă omogenă. Acum adăugați uleiul-bateți, apoi parmezanul la final. Ar trebui să obțineți un sos care seamănă cu maioneza ușoară ca consistență.
♦️Asamblare
1️⃣ Rupeți frunzele de salată în bucățele medii și aranjați-le într-un bol de salată.Turnati sosul peste salată, dar nu-l folosiți pe tot o data. Mai bine il puneți la masa și își va mai turna fiecare cât vrea. Pieptul de pui se taie felii subțiri, îl distribuiți uniform printre frunzele de salata. Deasupra puneți crutoanele aromate. Apoi adăugați roșiile, ouăle, presărați cu parmezan deasupra și salata este gata.
Poftă bună alături de cei dragi!❤️
Comentarii