Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Salata Caesar - Cezar

 

Rețeta: Salată Caesar~Cezar și un Sos foarte gustos


✍️ INGREDIENTE

 
- 1 salată romaine

- 1 piept de pui
- sare, piper negru măcinat și alte mirodenii după gust.
Pentru crutoane:

- 4 bucăți pâine albă


- 3 linguri ulei de măsline
- praf de usturoi
- ierburi uscate oregano, busuioc - după gust.
▪️ P/u sos: - 2 căței de usturoi
- 2 fileuri de anșoa - 2 buc.ouă - 1,5 lingurițe muștar dulce - 1 lingură suc de lămâie - 0,5 linguriță sare - 1,5 linguriță zahăr - 1 lingură Sos Worcestershire - piiper negru măcinat - un praf - 160 ml ulei de măsline - 2 linguri parmezan fin răzuit.
▪️P/u a decora salata veți avea nevoie de: - roșii cherry - după gust
- ouă fierte prepeliță - după gust - parmezan ras - după gust.

👩‍🍳 MOD PREPARARE:



♦️Asamblați salata chiar înainte de servire. În acest caz, vă puteți bucura din plin de gustul salatei. Din acest motiv, este foarte important să-i pregătești toate ingredientele la timp. 1️⃣ Până când veți asambla salata, frunzele de salată ar trebui să fie spălate, uscate. Apoi pregătim toate celelalte ingrediente, să le avem la îndemână.

2️⃣ Feliați pieptul de pui pe lungime în 3-4 bucăți. Fiecare bucată presurați cu sare, piper și alte mirodenii care vă plac.

3️⃣ Încingeți foarte bine o tigaie grill și prăjiți carnea pe ambele părți. Când sau rumenit bine le scoateți din tigaie și lăsați să se răcească complet. ♦️Pregătim CRUTOANELE: Tăiați crusta de pe pâinea albă, apoi tăiați miezul în cubulețe. Transferați-le intr-o tigaie cu 3 linguri ulei de măsline, puțină sare, usturoi granulat si ceva ierburi aromate. Amestecați bine până se rumenesc frumos. Puneți crutoanele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.

♦️Pregătim Sosul:

1️⃣ Trebuie să fierbem ouăle în așa fel încât gălbenușul să rămână crud,


iar albușul să se prindă ușor. P/u a face acest lucru, puneți ouăle în apă clocotită și fierbeți exact 60 de secunde. După 60 de secunde, scoateți ouăle și scufundați-le imediat în apă rece pentru a opri procesul de gătire.

2️⃣ În paharul înalt al mixerului de mână, am pus usturoiul tocat, în continuare puneți toate ingredientele sosului (cu excepția uleiului și parmezanul ras fin), Bateți într-o pastă omogenă. Acum adăugați uleiul-bateți, apoi parmezanul la final. Ar trebui să obțineți un sos care seamănă cu maioneza ușoară ca consistență.

♦️Asamblare

1️⃣ Rupeți frunzele de salată în bucățele medii și aranjați-le într-un bol de salată.Turnati sosul peste salată, dar nu-l folosiți pe tot o data. Mai bine il puneți la masa și își va mai turna fiecare cât vrea. Pieptul de pui se taie felii subțiri, îl distribuiți uniform printre frunzele de salata. Deasupra puneți crutoanele aromate. Apoi adăugați roșiile, ouăle, presărați cu parmezan deasupra și salata este gata.


Poftă bună alături de cei dragi!❤️

 


  




Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️