Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Rulada de sfecla roșie cu hering usor sarat

 Rețeta: Ruladă de sfeclă roșie cu hering ușor sărat -un aperetiv gustos si aspectuos pe masa festivă.  
Pregătirea acestui aperitiv
nu este deloc dificilă.

  ✍️INGREDIENTE pentru blat:

 - 280 gr sfeclă roșie fiartă și deja curățată.

- 3 buc. ouă

- 80 gr amidon, puteți înlocui cu făină

- 1 lingură de ulei

- 1 linguriță de sare

- 0,5 linguriță de zahăr.


   ▪️ Pentru umplutură:

-  3 buc. fileuri de hering marinat

- 350 gr cremă de brânză Philadelphia

- mărar proaspăt - după gust.

- 2-3 castraveți murați


       👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Pregătiți blatul: Sfecla roșie fiartă și bine răcită, răzuiți pe răzătoare fină și transferați-o într-un bol încăpător.

2️⃣ Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați gălbenușurile în bolul cu sfecla roșie și amestecați până se omogenizează.

3️⃣ Adăugați amidonul, sarea și uleiul, amestecați bine.

4️⃣ Bateți albușurile, de îndată ce sunt puțin spumoase, adăugati zahărul și bateți bine până spuma este stabilă și fermă.

5️⃣ În trei etape încorporați albușurile bătute ​​în aluat, amestecați cu grijă în mișcări circolare de jos în sus.

6️⃣ Turnați aluatul obținut în tava de copt tapetată cu hârtie de copt, distribuiți uniform cu ajutorul unei spatule. Apoi bateți de câteva ori tava de suprafața de lucru, astfel blatul va deveni încă mai uniform.

7️⃣ Dați in cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C, coaceți blatul aproximativ 15 minute.

8️⃣ Scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească .

           ▪️ Pregătiți umplutura:

1️⃣ Tocați mărarul  mărunt.

2️⃣ Castraveții murați, tăiat cubulețe mici.

3️⃣ Într-un recipient puneți crema de brânză și adăugati, mărarul, castraveții, amestecați bine totul.

4️⃣ Distribuiți uniform umplutura pe blatul răcit, folosind o spatulă înmuiată în apă ferbinte.

5️⃣ Pe blatul uns cu umplutura cremoasă, puneți de pe o margine fileurile de hering, tăiate pe lungime în două părți.

6️⃣ Rulați blatul sub formă de ruladă, înveliți-l în folie alimentară si dați-l în frigider pentru 8 ore. 





7️⃣ Scoatem ruloul finit din folie, proporționați și Vă doresc Poftă Bună! 🥰


Comentarii

Anonim a spus…
Delicioasă 😋👍
Vă mulțumesc frumos!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️