Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Lichior natural făcut de casă din ciocolată, căpșuni, lămâi și pepene galben

 Lichior de PEPENE GALBEN🍈

Acest lichior este cu adevărat rafinat perfect pentru vară, servit la prânz sau după cină

Rețeta pas cu pas:

    ✍️INGREDIENTE
- 1/2 pepene galben
- 1 plic vanilie
- 250 ml alcool 95°
- 250 ml lapte
- 250 ml frișcă lichidă 
- 250 gr zahăr.

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Curățați și tăiați cubulețe pepenele, puneți-l într-un borcan mare de sticlă, adăugați vanilia și turnați alcoolul.

2️⃣ Închideți borcanul și scuturați - agitați-l bine. Lăsați-l la macerat timp de o săptămână, amintindu-vă să scuturați - agitați bine borcanul o dată pe zi

3️⃣ După o săptămână puteți prepara lichiorul: Într-o cratiță turnați laptele, frișca lichidă, zahărul și se aduce la foc, amestecând în continuu până se dizolvă zahărul. Opriți focul și îl lăsați să se răcească

4️⃣ Luați din nou borcanul și bateți zămosul cu un mixer până devine complet lichid. Cu o strecurătoare treceți piureul de pepene galben, până rămâne doar pulpa uscată. Lichidul
 obținut îl puneți în oală cu celelalte ingrediente. Amestecați bine.

5️⃣ Acum suntem gata de îmbuteliere: Cu aceste doze obținem aproximativ 1 litru de lichior. Puneți sticlele în congelator câteva zile și lichiorul de pepene galben este gata!

♦️ Păstrăm întotdeauna lichiorul la congelator până când l-ați terminat de servit 🥃 


   🍋Lichior LIMONCINO de casă este foarte simplu de a face. Cu dozele recomandate în această rețetă vom obține aproximativ un litru de limoncino de casă

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE
- 6 lămâi
- 500 ml alcool 96°
- 400 gr zahăr
- 500 ml de apă

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați lămâile foarte bine și cu un cuțit ascuțit tăiem coaja de pe suprafață, excluzând partea albă (putem păstra lămâile decojite deoparte pentru a le folosi în alte preparate).

2️⃣ Puneți cojile într-un recipient de sticlă, turnați alcoolul, închidem capacul. Scuturați bine, apoi lăsați la macerat timp de o săptămână, amintindu-vă să scuturați - agitați o dată pe zi.

3️⃣ După timpul de macerare, începem prepararea limoncino-ului: Într-o cratiță turnați apa, adăugați zahărul. Amestecați bine. 

4️⃣ Aduceți la foc și amestecați până se dizolvă zahărul, opriți focul. Lăsați să se răcească.

5️⃣ În alt bol acoperit cu un tifon de bumbac, strecurați alcoolul din borcan, apoi adăugați-l în cratița cu apă și zahăr, răcită complet. Amestecăm bine.

6️⃣ Îmbuteliem lichiorul in sticle de sticlă bine închise pentru a fi lăsate în cămară, timp de două săptămâni.

  🥃Acum suntem gata să gustăm limoncino-ul nostru de casă, proaspăt și gustos!

    🍓 Lichior de CĂPȘUNI 🍓

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE

- 500 gr căpșuni deja curățate
- 500 ml de alcool la 95°
- 500 ml de apă (fiartă la temperatura camerei)
- 400 gr zahăr
- 1 plic de vanilie 

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați căpșunele, înlăturați codițele,  uscați-le delicat cu hârtie de bucătărie. 

2️⃣ Tăiați-le în bucăți și puneți-le într-un borcan de sticlă.

3️⃣ Turnați alcoolul peste căpșune. Închideți capacul și lăsați-le  la macerat timp de 7-10 zile pe întuneric. Amintindu-vă să scuturați - agitați borcanul o dată pe zi.

4️⃣ După timpul necesar, pregătim SIROPUL: Într-o cratiță turnați apa, adăugați zahărul și vanilina. Amestecați bine.

 5️⃣ Puneți cratița pe foc și fierbeți până când zahărul s-a dizolvat complet. Stingeți focul și lăsați să se răcească.

6️⃣ Între timp filtrați căpșunele cu o strecurătoare cu pânză fină. Zdrobiți cu grijă căpșunele, astfel să obțineți cât mai mult lichid.

7️⃣ Adăugați lichidul în siropul rece, amestecați bine.

6️⃣ Acum puteți îmbutelia lichiorul de căpșuni. Lăsați-l să se odihnească câteva zile.

🥃 După ce lichiorul de căpșune s-a infuzat, serviți-l cu plăcere alături de cei dragi!❤️

    🍫 Lichior de CIOCOLATĂ🍫  

 Rețeta pas cu pas:

✍️
INGREDIENTE
- 1 litru lapte
- 500 g zahăr
- 200 gr de cacao amară
- 200 ml alcool 96°

        👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Într-o cratiță turnați zahărul și cacao amară cernută, amestecați bine.

2️⃣ Apoi turnați laptele și amestecați bine. Aduceți la foc și amestecând în continuu până la fierbere, apoi opriți focul.

3️⃣ Lăsați să se răcească complet.
După ce s-a răcit adăugați alcoolul. Amestecați și suntem gata de îmbuteliere. Lă
sați să se odihnească câteva zile în frigider.

 🥃 După ce lichiorul de ciocolata s-a infuzat, serviți-l cu plăcere alături de cei dragi!❤️

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️