✍️INGREDIENTE
- 6 lămâi
- 500 ml alcool 96°
- 400 gr zahăr
- 500 ml de apă
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Spălați lămâile foarte bine și cu un cuțit ascuțit tăiem coaja de pe suprafață, excluzând partea albă (putem păstra lămâile decojite deoparte pentru a le folosi în alte preparate).
2️⃣ Puneți cojile într-un recipient de sticlă, turnați alcoolul, închidem capacul. Scuturați bine, apoi lăsați la macerat timp de o săptămână, amintindu-vă să scuturați - agitați o dată pe zi.
3️⃣ După timpul de macerare, începem prepararea limoncino-ului: Într-o cratiță turnați apa, adăugați zahărul. Amestecați bine.
4️⃣ Aduceți la foc și amestecați până se dizolvă zahărul, opriți focul. Lăsați să se răcească.
5️⃣ În alt bol acoperit cu un tifon de bumbac, strecurați alcoolul din borcan, apoi adăugați-l în cratița cu apă și zahăr, răcită complet. Amestecăm bine.
6️⃣ Îmbuteliem lichiorul in sticle de sticlă bine închise pentru a fi lăsate în cămară, timp de două săptămâni.
🥃Acum suntem gata să gustăm limoncino-ul nostru de casă, proaspăt și gustos!
🍓 Lichior de CĂPȘUNI 🍓
Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDIENTE
- 500 gr căpșuni deja curățate
- 500 ml de alcool la 95°
- 500 ml de apă (fiartă la temperatura camerei)
- 400 gr zahăr
- 1 plic de vanilie
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Spălați căpșunele, înlăturați codițele, uscați-le delicat cu hârtie de bucătărie.
2️⃣ Tăiați-le în bucăți și puneți-le într-un borcan de sticlă.
3️⃣ Turnați alcoolul peste căpșune. Închideți capacul și lăsați-le la macerat timp de 7-10 zile pe întuneric. Amintindu-vă să scuturați - agitați borcanul o dată pe zi.
4️⃣ După timpul necesar, pregătim SIROPUL: Într-o cratiță turnați apa, adăugați zahărul și vanilina. Amestecați bine.
5️⃣ Puneți cratița pe foc și fierbeți până când zahărul s-a dizolvat complet. Stingeți focul și lăsați să se răcească.
6️⃣ Între timp filtrați căpșunele cu o strecurătoare cu pânză fină. Zdrobiți cu grijă căpșunele, astfel să obțineți cât mai mult lichid.
7️⃣ Adăugați lichidul în siropul rece, amestecați bine.
6️⃣ Acum puteți îmbutelia lichiorul de căpșuni. Lăsați-l să se odihnească câteva zile.
🥃 După ce lichiorul de căpșune s-a infuzat, serviți-l cu plăcere alături de cei dragi!❤️
🍫 Lichior de CIOCOLATĂ🍫
Rețeta pas cu pas:
✍️INGREDIENTE
- 1 litru lapte
- 500 g zahăr
- 200 gr de cacao amară
- 200 ml alcool 96°
👩🍳MOD PREPARARE
1️⃣ Într-o cratiță turnați zahărul și cacao amară cernută, amestecați bine.
2️⃣ Apoi turnați laptele și amestecați bine. Aduceți la foc și amestecând în continuu până la fierbere, apoi opriți focul.
3️⃣ Lăsați să se răcească complet.
După ce s-a răcit adăugați alcoolul. Amestecați și suntem gata de îmbuteliere. Lăsați să se odihnească câteva zile în frigider.
🥃 După ce lichiorul de ciocolata s-a infuzat, serviți-l cu plăcere alături de cei dragi!❤️
Comentarii