Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Parjoale Lapte de Pasare



    
Rețeta: Pârjoale "Lapte de Pasăre"- suculente și foarte gustoase 
   

 ✍️ INGREDIENTE pentru 12 buc. pârjoale: 

-700 gr piept de pui

- 1 ceapă 

- 2 căței usturoi

- 1 buc. ou

- 2 linguri de pesmeți

- sare și piper negru măcinat - după gust. 

     Pentru umplere:


-150 gr de cașcaval

- 2 buc. ouă fierte tari

- 60 gr unt la temperatura camerei

- mărar, pătrunjel, ceapă verde- după gust

 -sare după gust.

     Pentru panare:

- 2 buc. ouă

- 1 lingura de lapte

- făină

- pesmeți 

- sare un praf.

       👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Tocați carnea, ceapa, usturoiul, transferați într-un bol. Adăugați oul, sarea, piperul negru măcinat, pesmețul_amestecați bine. Acoperiți și lăsați-l pentru moment.

2️⃣ Începem să pregătim umplutura: Într-un bol răzuiți pe răzătoarea fină ouăle, cașcavalul_ adăugați verdeața tăiată mărunt, apoi untul moale (untul leagă ingredientele din umplutură) și amestecați bine.

3️⃣ Împărțiți umplutura în 12 porții și faceți niște pârjoale mici, le puneți într-un recipient, apoi puneți-l în congelator pentru 15 minute. Nu ar trebui să înghețe complet, dar ar trebui să se întărească bine. Acest lucru este necesar să nu curgă umplutura din pârjoale în timpul prăjirii.

4️⃣ Pentru panarea pârjoalelor_ spargeți ouăle într-un recipient, adăugați laptele, sarea și mixați cu o furculiță. Într-un bol separat turnați și făina.

5️⃣  Scoateți umplutura din congelator. 

6️⃣ Carnea tocată împărțiți în 12 bucăți. Vă umeziți mâinile în apă, modelați pârjoalele, puneți umplutura în mijloc și înfășurați. Modelați astfel încât să fie umplură bine acoperită.

7️⃣ Rulați pârjoala în făină, apoi înmuiați prin ou și în pesmeți.


8️⃣ Într-o tigaie încălzim puțin uleiul (nu trebuie să încălziți prea mult, deoarece pesmeții se arde ușor), aranjați pârjoalele și prăjiți la focul mic spre mediu până se rumenesc pe ambele părți. 

9️⃣ Apoi, aranjați pârjoalele prăjite pe o tavă de copt și le dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 ° C timp de 15 minute.  

▪️Pârjoalele sunt gata, scoateți-le din cuptor și vă doresc Poftă bună!🥰



Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️