Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Rulada din piept de curcan

 Rețeta:

✍️INGREDIENTE

- 450 gr piept de curcan în felii

- 160 gr️ spanac - puțin opărit.

️- 100 gr șuncă fiartă

- 100 gr cașcaval în felii

- 150 ml vin alb

- 50 ml ulei

- 10 felii de bacon

- sare, piper negru macinat - după gust

️- rozmarin

- ierburi aromatice- după preferințe.

       👩‍🍳MOD DE PREPARARE:

1️⃣ Întindeți o foaie de hârtie de copt pe suprafața de lucru, apoi aranjați feliile din piept de curcan în așa fel încât să se suprapună ușor. Presurăm sare, piper după gust.

2️⃣ Acoperiți pieptul cu spanacul și lăsați capetele libere, să putem închide ruloul.

3️⃣ Continuăm să umplem cu feliile de șuncă și apoi cele din urmă cașcaval feliat. De asemenea capetele lăsați libere pentru închiderea ruloului.

4️⃣ Acum închideți ruloul cu ajutorul hârtiei de copt formând ruloul strâns, apoi înfășurăm cu feliile de bacon, punem crenguța de rozmarin și blocăm ruloul cu ață de bucătărie. Întâi legați ruloul pe lungime, apoi în secțiuni.

 5️⃣ Transferăm ruloul pe o tavă de copt, turnăm peste rulou vinul alb, uleiul și îl dați in cuptorul preîncălzit cu temperatura de 200 grade, timp de 30 minute.


După ce este gătită rulada, lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi îndepărtați șfoara.

Rulada de curcan este gata!

Poftă bună!🥰






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️