Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Rulada din piept de curcan

 Rețeta:

✍️INGREDIENTE

- 450 gr piept de curcan în felii

- 160 gr️ spanac - puțin opărit.

️- 100 gr șuncă fiartă

- 100 gr cașcaval în felii

- 150 ml vin alb

- 50 ml ulei

- 10 felii de bacon

- sare, piper negru macinat - după gust

️- rozmarin

- ierburi aromatice- după preferințe.

       👩‍🍳MOD DE PREPARARE:

1️⃣ Întindeți o foaie de hârtie de copt pe suprafața de lucru, apoi aranjați feliile din piept de curcan în așa fel încât să se suprapună ușor. Presurăm sare, piper după gust.

2️⃣ Acoperiți pieptul cu spanacul și lăsați capetele libere, să putem închide ruloul.

3️⃣ Continuăm să umplem cu feliile de șuncă și apoi cele din urmă cașcaval feliat. De asemenea capetele lăsați libere pentru închiderea ruloului.

4️⃣ Acum închideți ruloul cu ajutorul hârtiei de copt formând ruloul strâns, apoi înfășurăm cu feliile de bacon, punem crenguța de rozmarin și blocăm ruloul cu ață de bucătărie. Întâi legați ruloul pe lungime, apoi în secțiuni.

 5️⃣ Transferăm ruloul pe o tavă de copt, turnăm peste rulou vinul alb, uleiul și îl dați in cuptorul preîncălzit cu temperatura de 200 grade, timp de 30 minute.


După ce este gătită rulada, lăsați-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi îndepărtați șfoara.

Rulada de curcan este gata!

Poftă bună!🥰






Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️