Reteta pas cu pas:
✍️ INGREDIENTE pentru BAZĂ:
- 125 gr de iaurt alb
- 140 ml de lapte
- 1 lingură de suc de lămâie
- 3 buc. ouă- 200 gr zahăr
- 160 ml ulei de floarea soarelui
- 10 gr cacao
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 lingură de colorant alimentar roșu în gel
- 280 gr de făină
- 1 lingura de oțet
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.
▪️Pentru CREMĂ:
- 250 gr de mascarpone
- 500 ml de frișcă lichidă 33-36% grăsime
- 150 gr zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie.
MOD PREPARARE:
1️⃣ Pregătiți tava, tapetați cu hârtie de copt. Eu am copt baza în forma pătrată, puteți face baza sub orice forma care o preferați.
2️⃣ Într-un recipient împreunați Iaurtul, laptele și sucul de lămâie, amestecați până obțineți un lichid omogen.
3️⃣ Într-un bol spargeți ouăle și începi sa mixezi adăugând zaharul, apoi uleiul, adăugați amestecul din iaurt, lapte și sucul de lămâie, făina cate putin, continuum amestecați. În final cacao, extractul de vanilie și colorantul de gel roșu.
Colorantul alimentar roșu nu are întotdeauna același efect, eu am pus o lingură, dar dumneavoastră depinde ce fel de colorat folosiți, fiindcă nu toate colorează la fel. La final, adăugați 1 lingură de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru volum. Nu vă faceți griji pentru oțet, deoarece gustul și mirosul vor dispărea complet după gătit.
4️⃣ Odată ce amestecul este gata, turnați in tavă de copt și dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C pentru 15-20 de minute.
5️⃣ Pandișpanul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească.
♦️ Preparăm CREMA:
1️⃣ Într-un recipient puneți mascarponele, zahărul pudră, amestecați până se încorporează.
2️⃣ Frișca lichidă, esența de vanilie, turnați într-un bol încăpător, bateți până se îngroașă, apoi adăugați amestecul de mascarpone cu zahăr, amestecați până se încorporează.
♦️ Asamblarea tortului:
1️⃣ Pandișpanul bine răcit, împărțiți în patru părți egale și pe o farfurie, platou ce preferați, asamblați tortul cu straturi de cremă. Ajunși la al patrulea strat, ( eu am preferat acum de Valentine's Day, să asamblez tortul numai din două părți🥰) acoperiți întregul tort cu crema rămasă și cu o spatula nivelați uniform.
2️⃣ Pentru decorare suprafața tortului, la preferințe.
Tortul "Red Velvet" este moale, delicios și cu o cremă care se topește în gură.
Poftă bună alaturi de cei dragi!🥰
Comentarii