Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Tort Red Velvet

 Un desert fin, cu o cremă de mascarpone și frișcă, care îl face delicat și delicios.  


Această rețetă vă va permite să faceți în mai putin de jumătate de oră

Reteta pas cu pas:

 ✍️ INGREDIENTE pentru BAZĂ:

- 125 gr de iaurt alb

- 140 ml de lapte

- 1 lingură de suc de lămâie

- 3 buc. ouă

- 200 gr zahăr

- 160 ml ulei de floarea soarelui

- 10 gr cacao

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1 lingură de colorant alimentar roșu în gel

- 280 gr de făină

- 1 lingura de oțet

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

      ▪️Pentru CREMĂ:

- 250 gr de mascarpone

- 500 ml de frișcă lichidă 33-36% grăsime

- 150 gr zahăr pudră

- 1 linguriță de esență de vanilie.

         MOD PREPARARE:

1️⃣ Pregătiți tava, tapetați cu hârtie de copt. Eu am copt baza în forma pătrată, puteți face baza sub orice forma care o preferați. 

2️⃣ Într-un recipient împreunați Iaurtul, laptele și sucul de lămâie, amestecați până obțineți un lichid omogen.

3️⃣ Într-un bol spargeți ouăle și începi sa mixezi adăugând zaharul, apoi uleiul, adăugați amestecul din iaurt, lapte și sucul de lămâie, făina cate putin, continuum amestecați. În final cacao, extractul de vanilie și colorantul de gel roșu.

Colorantul alimentar roșu nu are întotdeauna același efect, eu am pus o lingură, dar dumneavoastră depinde ce fel de colorat folosiți, fiindcă nu toate colorează la fel.  La final, adăugați 1 lingură de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru volum. Nu vă faceți griji pentru oțet, deoarece gustul și mirosul vor dispărea complet după gătit. 

4️⃣ Odată ce amestecul este gata, turnați in tavă de copt și dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C pentru 15-20 de minute.

5️⃣ Pandișpanul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească.

        ♦️ Preparăm CREMA:

1️⃣ Într-un recipient puneți mascarponele, zahărul pudră, amestecați până se încorporează.

2️⃣ Frișca lichidă, esența de vanilie, turnați într-un bol încăpător, bateți până se îngroașă, apoi adăugați amestecul de mascarpone cu zahăr,  amestecați până se încorporează.

         ♦️ Asamblarea tortului:

 1️⃣ Pandișpanul bine răcit, împărțiți în patru părți egale și pe o farfurie, platou ce preferați, asamblați tortul cu straturi de cremă. Ajunși la al patrulea strat, ( eu am preferat acum de Valentine's Day, să asamblez tortul numai din două părți🥰) acoperiți întregul tort cu crema rămasă și cu o spatula nivelați uniform.  





2️⃣ Pentru decorare suprafața tortului, la preferințe. 

   





Tortul "Red Velvet" este moale, delicios și cu o cremă care se topește în gură. 
 



         



Poftă bună alaturi de cei dragi!🥰

Comentarii

Anonim a spus…
AMAZING 🤩
Anonim a spus…
Wow👌
Vă mulțumesc frumos!🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️