Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Tort Red Velvet

 Un desert fin, cu o cremă de mascarpone și frișcă, care îl face delicat și delicios.  


Această rețetă vă va permite să faceți în mai putin de jumătate de oră

Reteta pas cu pas:

 ✍️ INGREDIENTE pentru BAZĂ:

- 125 gr de iaurt alb

- 140 ml de lapte

- 1 lingură de suc de lămâie

- 3 buc. ouă

- 200 gr zahăr

- 160 ml ulei de floarea soarelui

- 10 gr cacao

- 1 linguriță de extract de vanilie

- 1 lingură de colorant alimentar roșu în gel

- 280 gr de făină

- 1 lingura de oțet

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

      ▪️Pentru CREMĂ:

- 250 gr de mascarpone

- 500 ml de frișcă lichidă 33-36% grăsime

- 150 gr zahăr pudră

- 1 linguriță de esență de vanilie.

         MOD PREPARARE:

1️⃣ Pregătiți tava, tapetați cu hârtie de copt. Eu am copt baza în forma pătrată, puteți face baza sub orice forma care o preferați. 

2️⃣ Într-un recipient împreunați Iaurtul, laptele și sucul de lămâie, amestecați până obțineți un lichid omogen.

3️⃣ Într-un bol spargeți ouăle și începi sa mixezi adăugând zaharul, apoi uleiul, adăugați amestecul din iaurt, lapte și sucul de lămâie, făina cate putin, continuum amestecați. În final cacao, extractul de vanilie și colorantul de gel roșu.

Colorantul alimentar roșu nu are întotdeauna același efect, eu am pus o lingură, dar dumneavoastră depinde ce fel de colorat folosiți, fiindcă nu toate colorează la fel.  La final, adăugați 1 lingură de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru volum. Nu vă faceți griji pentru oțet, deoarece gustul și mirosul vor dispărea complet după gătit. 

4️⃣ Odată ce amestecul este gata, turnați in tavă de copt și dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 180°C pentru 15-20 de minute.

5️⃣ Pandișpanul este gata, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească.

        ♦️ Preparăm CREMA:

1️⃣ Într-un recipient puneți mascarponele, zahărul pudră, amestecați până se încorporează.

2️⃣ Frișca lichidă, esența de vanilie, turnați într-un bol încăpător, bateți până se îngroașă, apoi adăugați amestecul de mascarpone cu zahăr,  amestecați până se încorporează.

         ♦️ Asamblarea tortului:

 1️⃣ Pandișpanul bine răcit, împărțiți în patru părți egale și pe o farfurie, platou ce preferați, asamblați tortul cu straturi de cremă. Ajunși la al patrulea strat, ( eu am preferat acum de Valentine's Day, să asamblez tortul numai din două părți🥰) acoperiți întregul tort cu crema rămasă și cu o spatula nivelați uniform.  





2️⃣ Pentru decorare suprafața tortului, la preferințe. 

   





Tortul "Red Velvet" este moale, delicios și cu o cremă care se topește în gură. 
 



         



Poftă bună alaturi de cei dragi!🥰

Comentarii

Anonim a spus…
AMAZING 🤩
Anonim a spus…
Wow👌
Vă mulțumesc frumos!🤗

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️