Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

PATEURI cu carne


Rețetă ușoară și gustoasă pentru pateuri cu carne🥰


Rețeta pas cu pas:

✍️
INGREDIENTE

- 450 gr făină

- 10 gr drojdie proaspătă sau 3 gr drojdie uscată 

- 200 ml lapte cald

- 100 ml apă caldă

- 1 lingură miere de albine

- 1/2 linguriță de sare

- 30 gr (3 linguri de ulei).


    ▫️UMPLUTURA:

- 550 gr carne tocată - după gust 

- 2 cepe (150 gr)

- sare, piper negru măcinat - după gust

- 200 ml lapte

- 40 gr unt

- 1 lingură de făină 

- 2 linguri de ulei sau după gust.


▪️ Pentru PRĂJIT pateurile:

- ulei - după gust.

▫️Din totalul ingredientelor am obținut 13 pateuri.

️   👩‍🍳MOD PREPARARE p/u 
    UMPLUTURĂ:

1️⃣ Pentru a fi umplutura mai suculentă și să nu se destrame carnea, am preparat-o astfel: Într-o tigaie preîncălzită turnați o lingură de ulei, apoi puneți carnea tocată.


2️⃣ Prăjiți-o până își schimbă culoarea, amestecând în continuu.


3️⃣ Apoi adăugați sarea, piperul negru măcinat. Amestecați.

4️⃣Transferați-o, într-un bol.


 

5️⃣ Într-o tigaie preîncălzită, turnați o lingură de ulei și prăjiți ceapa până devine puțin aurie.


6️⃣ Adăugați-o la carne și amestecați. Lăsați pentru puțin să se răcorească.


7️⃣ După ce s-au răcorit dați-le prin mașina de tocat carne.

8️⃣ Acum: într-o tigaie preîncălzită topiți untul.


 9️⃣ Apoi adăugați făina,


prăjiți un minut, încât făina să fie bine prăjită - fiartă în unt.

1️⃣0️⃣ După, adăugați laptele în proporții mici.


1️⃣2️⃣ Amestecați bine.

1️⃣3️⃣ Adăugați carnea și amestecați bine.


1️⃣4️⃣ Fierbeți-o, până când se îngroașă.

 

1️⃣5️⃣ Transferați-o într-un bol și lăsați să se răcească la temperatura camerei.


     ▪️Preparăm  aluatul:

1️⃣6️⃣ Într-un bol turnăm laptele, apa, uleiul, drojdia, mierea de albine, sarea.

 
1️⃣7️⃣ Amestecați pană se dizolvă drojdia, mierea și sarea.


1️⃣8️⃣ Apoi, adăugați făina cernută și frământați 7-10 minute până obțineți un aluat ușor lipicios de mâini.


1️⃣9️⃣ Răsturnați aluatul pe suprafața de lucru puțin făinată și rotunjiți-l.

2️⃣0️⃣ Așezați-l, într-un bol uns cu puțin ulei.


2️⃣1️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați să crească la un loc cald, timp de 40 minute.

⏰️ După 40 minute obținem un aluat bine crescut.

2️⃣2️⃣ MODELAȚI PATEURILE: Ungeți-vă palmele și suprafața de lucru cu puțin ulei și împărțiți aluatul în 13 bucăți, aproximativ de 60 gr una.

2️⃣3️⃣ Cu palmele unse cu puțin ulei, rotunjiți fiecare bucată, Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 10 minute.

2️⃣4️⃣ Ungeți suprafața de lucru cu foarte puțin ulei.

2️⃣5️⃣ Apoi fiecare biluță întindeți cu mâinile


 

2️⃣6️⃣ Puneți umplutura


2️⃣7️⃣ Strângeți-o ca pe o pungă.


2️⃣8️⃣ Așezați pateurile cu "cusutura" în jos, pe masa unsă cu foarte puțin ulei.


2️⃣9️⃣ După ce ați modelat toate pateurile, lăsați-le să se odihnească timp de 5 minute.


3️⃣0️⃣ Apoi prăjiți pateurile la foc puțin spre mediu,  până se vor rumeni. 

3️⃣1️⃣ Transferați-le pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie, ca să eliminați excesul de ulei. 

 🥟 Pateurile sunt gata, serviți-le cu plăcere! 

 Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

Anonim a spus…
👏👏😘

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️