Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Somon umplut la cuptor

Somon umplut la cuptor - este foarte gustos și o cină delicioasă, pentru întreaga familie.

 Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE

- 1 buc. pește somon (peștele gata curățit două fileuri de 1kg).

  ◾️UMPLUTURA:

- 180 gr ciuperci champignon (deja curățate)

- 1 buc. ceapă

- 60 gr cașcaval

- 40 gr orez

- ulei

- mărar proaspăt, pătrunjel - după gust

- sare, piper negru măcinat_după gust.

        👩‍🍳MOD PREPARARE: 

1️⃣ Pregătim umplutura: Spălați orezul în câteva ape. Puneți-l într-o cratiță, turnați 100 ml de apă clocotită și sare după gust.  Acoperiți-o cu un capac și puneți la foc. 

🍲Când început sa dea în clocot, fierbeți orezul la focul mic, până se înmoaie.

2️⃣ Ceapa curățită, tăiați în jumătăți de rondele.

3️⃣ Ciupercile curățați de pământ și spălați-le. 

4️⃣ Apoi tăiați-le în jumătăți de sferturi.

5️⃣ Într-o tigaie preîncălzită prăjiți ciupercile la foc mare, până se evaporă lichidul. 

6️⃣ Când tot lichidul s-a evaporat, turnați uleiul și adăugați ceapa. Prăjiți până ceapa devine aurie. Condimentați cu sare și piper negru măcinat, după gust.

7️⃣ Într-un bol răzuiți pe răzătoarea mare cașcavalul.

8️⃣ Apoi adăugați orezul răcit, ciupercile prăjite bine răcite, verdeața tăiată mărunt. Amestecați-le. 

✅️ Umplutura este gata.


 ◾️Pregătim Somonul - din el trebuie să pregătiți două fileuri:

9️⃣ Peștele curățiți de solzi, spălați bine. Uscați-l cu prosoape de hârtie. 

🔟 După cu un cuțit subțire tăiați cu grijă de-a lungul osului și apăsați puțin deasupra cu mâna pentru a controla tăietura. Puneți deoparte primul file. 

1️⃣1️⃣ A doua bucată întoarcem și din nou tăiați cu grijă fileul de-a lungul crestei. 

1️⃣2️⃣ Tăiați burta fiecărei file, scoateți oasele (cel mai ușor să scoatem oasele cu penseta p/u oase). Sărați puțin fileurile. 

1️⃣3️⃣ Pregătiți tava de copt: tapetați-o cu folie de aluminiu în două straturi, lăsându-i părțile laterale și capetele mai lungi, pentru a acoperi peștele gata umplut.

1️⃣4️⃣ Pe mijloc unde vom așeza peștele, ungeți folia cu ulei. 

1️⃣5️⃣ Acum așezați o jumătate din fileul de somon. Puneți umplutura pregătită pe fileul de pește. Presați și nivelați uniform.

1️⃣6️⃣ Acum acoperiți cu doua bucata de fileu.

1️⃣7️⃣ Ungeți cu ulei peștele deasupra, apoi la fel ungeți cu ulei capetele foliei de aluminiu. (este necesar să ungem cu ulei pentru ca peștele să nu se lipească de folie).

1️⃣8️⃣ Acoperiți cu folia de aluminiu și închideți marginile pe toate părțile. Poziționați folia de aluminiu deasupra, astfel încât să nu atingă somonul.

1️⃣9️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului, aproximativ timp de 35 minute.

2️⃣0️⃣ După 35 de minute, tăiați folia de deasupra și deschideți-o. Dați din nou în cuptor și continuați coacerea încă pentru 7-10 minute, pentru ca deasupra să se  rumenească somonul.

🐟Somonul umplut la cuptor este gata! 

🍽 Înainte de servire lăsați-l să se răcorească puțin, apoi proporționați-l.

  Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️