Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Tort MEDOVIC 🐝

  

 Rețeta: p/u tort de 10 foi cu diametrul 20 cm.

✍️ INGREDIENTE

- 3 buc. ouă

- 100 gr zahăr brun (puteți înlocui și cu cel alb)

- 50 gr miere de albine

- 100 gr unt topit

- 450 gr făina

- un praf de sare

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

      ▪️ Pentru Cremă:

- 500 gr smântâna la temperatura camerei

- 250 gr unt la temperatura camerei

- 180 gr zahăr pudră

- 1 linguriță de extract de vanilie.

▪️ Pentru Decor:

- Pentru a face decor de faguri avem nevoie de, folie cu bule_ diametrul de 20 cm (câte o dată se întâmplă să o găsim în cutii, când cumpărăm lucruri de uz casnic)

- 180 gr ciocolată albă

- miere de albine

- dulciuri rotunde acoperite cu ciocolată galbenă

- ciocolată neagră

- semințe de susan

- fulgi de migdale


👩‍🍳MOD PREPARARE: Aluatul

1️⃣ Puneți la foc o cratiță cu apă.

2️⃣ Într-un recipient topiți untul.

3️⃣ Intr-un bol încăpător, în care vom pregăti aluatul, spargeți ouăle, turnați zahărul și mierea. Amestecați bine. Acum adăugați untul topit și amestecați rapid.

4️⃣ Apa din cratiță clocotește, puneți bolul pe baia de aburi. Amestecați în continuu timp de 5 minute.












5️⃣ Au trecut 5 minute, adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu. Apoi amestecați încă pentru 5 minute în continuu.








6️⃣ Scoateți bolul de pe baia de aburi, adăugați  făina în compoziția ferbinte cernând-o în câteva etape. Amestecați cât este posibil cu o spatulă, apoi frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și elastic.














7️⃣ Împăratul aluatul in 10 bucăți egale. Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu folie alimentară, astfel încât să nu se usuce.















8️⃣ Pe un covoraș din silicon alimentar cu ajutorul unui sucitor, întindeți într-o foaie subțire și cu diametrul de 22 cm



9️⃣ Transferați-l pe tavă tapetată cu hârtie de copt și ințepați-l cu o furculiță, ca să nu se umfle în timpul coacerii.

1️⃣0️⃣ Dați în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 190 °C pentru 3-4 minute (se gătesc foarte repede).


1️⃣1️⃣ Apoi imediat tăiați pe margine, făcându-i forma cu o farfurie, capac sau inel reglabil, cu diametrul de 20 cm.

🔶️Puneți resturile într-un bol, vor fi necesare pentru decorare. Când s-au răcit complet, măcinați-le în fărâmituri, în orice mod convenabil.
















1️⃣2️⃣ Scoateți prăjitura de pe hârtia de copt și transferați pe o altă suprafață să se răcească.
Astfel coacem toate foile.

🐝 Foile pentru tortul Medovic sunt gata și bine răcite.

                
     ▪️Pregătim CREMA

1️⃣ Într-un bol încăpător, puneți untul la temperatura camerei, adăugați zahărul pudră. Bateți totul cu un mixer la viteză maximă până untul devine pufos și alb.

2️⃣ Acum adăugați la untul bătut esența de vanilie, apoi în proporții smântâna care trebuie să fie la temperatura camerei. Amestecați cu o spatulă.

Rezultatul este o cremă foarte fină și delicioasă.

      
          ▪️ Asamblăm tortul

1️⃣ Pe un platou ce preferați să asamblați tortul, ungeți toate foile cu cremă. Acoperiți marginile tortului cu cremă. Trebuie să calculați cantitatea de crema, încât să vă fie suficientă pentru toate cele 10 foi și să acoperiți părțile laterale ale tortului.

2️⃣ Dați tortul în frigider.

 🐝Următorul pas urmează să decorăm tortul.

           ▪️ Pregătim DECORUL

1️⃣ Primul pas, decorul sub formă de faguri. Folia cu bule spălați și uscați bine_ nu ar trebui să fie apă.

2️⃣ Topiți ciocolata albă într-o baie de aburi sau în cuptorul cu microunde_ dezghețare. 
❗️Este foarte important să nu supraîncălziți ciocolata! Ciocolata topită trebuie să fie netedă și uniformă.

3️⃣ Apoi aplicați așa ferbinte pe suprafața de folie cu bule. Și imediat nivelați uniform cu o spatulă_ lucrăm rapid!

4️⃣ Scoateți tortul din frigider și așezați folia cu ciocolata pe suprafață. Puneți din nou la frigider pentru 30 minute.

5️⃣ Ciocolata neagră, la fel am topit pe baia de aburi și am desenat dungi pe dulciurile acoperite cu ciocolată galbenă. Vor fi albine🐝 Ochii cu o picătură de ciocolata albă topită și semințe de susan. Aripile din fulgi de migdale. Așteptăm să se usuce.


6️⃣ După 30 minute când ciocolata albă este complet întărită, scoateți cu grijă folia cu bule. Se desprinde ușor, dar este important să nu te grăbești. Fagurii sunt gata.


7️⃣ Acum presurați părțile laterale cu pesmeții obținuți, din resturile foilor.

8️⃣ Umplem fagurii de ciocolată cu miere, transferăm albinuțele pe tort. Tortul este gata! Dar totuși dați tortul în frigider cel puțin pentru câteva ore, astfel încât să fie mai înmuiat.










 












Poftă bună alaturi de cei dragi!❤️


Comentarii

Unknown a spus…
frumos si gustos.Brava MARIANA

Mulțumesc frumos!😘🥰
Anonim a spus…
Foarte frumos prezentat! 🤤😍
Vă mulțumesc frumos!🥰🤗🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️