Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Salata OLIVIE cu limba de vita

Salată OLIVIE cu limbă de vită - o bunătate🥰


Rețeta pas cu pas: 

✍️INGREDIENTE

- 1 buc. limbă de vită

- 6 buc. ouă

- 4 buc. cartofi 

- 2-3 buc. morcov

- 2 buc. castraveți marinați

- 150 gr mazăre conservă

- maioneză_ după gust

 - sare, piper negru măcinat_ după gust.

 ▪️ Pentru a pregăti limba de vită fiartă veți avea nevoie de:

- ceapă - 1 buc.

- frunză de dafin - 1-2 buc.

- usturoi - 4 căței.

- sare, piper negru boabe, coriandru boabe, ienibahar( душистый перец) _ după gust

-apă - deasupra nivelului limbii cu 3-4 degete.

       👩‍🍳MOD PREPARARE :

1️⃣ Clătiți bine limba, răzuiți. Puneți limba într-o cratiță, turnați apa rece și lăsați-o 3-4 ore, în acest timp schimbați apa periodic.

2️⃣ Clătiți din nou limba, puneți în cratiță și aduceți  la fierbere. Îndepărtați spuma, reduceți flacăra și continuați să gătiți. După ce ați îndepărtat spuma, adăugați frunza de dafin, sare, coriandru, ienibahar,  piperul, ceapa și usturoiul. Fierbeți limba de vită la foc lent timp de 3 ore. Puteți determina dacă limba este fiartă_ cu un cuțit, străpungeți partea groasă a limbii și dacă se străpunge ușor, atunci este gata.

3️⃣ Când limba este gata, stingeți focul. Puneți limba într-un bol turnați apă rece să acopere complet. După 2-3 minute pielea limbii se va desprinde complet și ușor.

4️⃣ Se răcește limba descojită ( de obicei o răcesc in bulion sa nu se zvânte), apoi o înveliți în folie alimentară și o puneți în frigider pentru 2 ore, pentru că limba să se răcească bine și să fie ușor de tăiat în cubulețe sau felii subțiri.

5️⃣ Se fierb ouăle_se răcesc și se curăță de coajă, apoi tăiați cubulețe.

6️⃣ Cartofii și morcovul se fierb în coajă_împreună, se răcesc și, se curăță de coajă, apoi tăiați cubulețe.

 7️⃣ Castraveții tăiați cubulețe_ ușor stoarceți de excesul de bulion.

8️⃣ Mazărea conservă scurgeți bulionul 


9️⃣ Curățiți ceapa, tăiați mărunt o puneți într-un recipient, turnați apă clocotită, lăsați p/u câteva minute, ca să-i ia din iuțime, apoi scurgeți bine de apă (de obicei nu este obligatoriu - după gust)

1️⃣0️⃣ Acum când limba este bine răcită, tăiați cubulețe.

1️⃣1️⃣ Într-un bol încăpător împreunăm toate ingredientele preparate, adăugați maioneza, sare piper măcinat_ după gust. Amestecați bine. 

1️⃣2️⃣ Așezați un inel reglabil pentru formarea torturilor pe un platou, transferați salata câte puțin în acest inel și distribuind uniform.

1️⃣3️⃣ Puneți salata în frigider p/u 3-4 ore la macerat.

1️⃣4️⃣ Îndepărtați cu grijă inelul din jurul la salată și o decorați după imaginație.

 Pofta Buna alături de cei dragi!❤️


 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️