Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

GOGOSI de post

Gogosi mici,pufosi si foarte gustosi.

 Rețeta pas cu pas:
 

✍️ INGREDIENTE

- 500 gr făină 

- 100 gr făină pe parcurs de necesitate 

- 250 ml apă călduță

- 50 ml ulei

- 25 gr drojdie proaspătă

- 8 gr zahăr

- vanilie după gust

- un praf de sare

- zahăr pudră pentru ornat.


       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Intr-un bol puneți drojdia proaspăta, zahărul și se freacă bine, până devine un lichid spumos.

2️⃣ În alt bol încăpător, cernem făina numai 500 gr (100 gr de făină folosim pe parcurs de necesitate). Adăugați sarea, amestecați bine, apoi turnați lichidul drojdie și amestecăm ușor.

3️⃣ Turnați câte puțin apa călduță. Apoi adăugați vanilia. Frământați până obțineți un aluat ușor lipicios.

4️⃣ Apoi adăugați uleiul și continuați să frământați până obțineți textura fină, și nu se lipește de mâini. Dacă pe parcursul frământării aveți nevoie de făină se mai adaugă puțin din cele 100 gr făină.

5️⃣ Lăsați aluatul să se odihnească timp de 1,5 ora până volumul este dublat.

6️⃣ Aluatul împărțiți în biluțe de câte 30 gr fiecare. Facem rotunjirea fiecărei biluțe cu mâinile, ușor unse cu ulei.

7️⃣ Aranjați bilele formate pe o tavă ușor distanță una de alta și lăsați-le să crească încă 30 minute. Acoperiți-le cu folie alimentară.



8️⃣ După cel de-al doilea creștere suntem gata să prăjim. Într-o oală mare încălziți uleiul bine și prăjiți gogoșii, apoi încă fierbinți treceți-le prin zahărul pudră.

Poftă bună alături de cei dragi!♥️
 

️    



 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️