Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de coniac (sau rum, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml...

GOGOSI de post

Gogosi mici,pufosi si foarte gustosi.

 Rețeta pas cu pas:
 

✍️ INGREDIENTE

- 500 gr făină 

- 100 gr făină pe parcurs de necesitate 

- 250 ml apă călduță

- 50 ml ulei

- 25 gr drojdie proaspătă

- 8 gr zahăr

- vanilie după gust

- un praf de sare

- zahăr pudră pentru ornat.


       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Intr-un bol puneți drojdia proaspăta, zahărul și se freacă bine, până devine un lichid spumos.

2️⃣ În alt bol încăpător, cernem făina numai 500 gr (100 gr de făină folosim pe parcurs de necesitate). Adăugați sarea, amestecați bine, apoi turnați lichidul drojdie și amestecăm ușor.

3️⃣ Turnați câte puțin apa călduță. Apoi adăugați vanilia. Frământați până obțineți un aluat ușor lipicios.

4️⃣ Apoi adăugați uleiul și continuați să frământați până obțineți textura fină, și nu se lipește de mâini. Dacă pe parcursul frământării aveți nevoie de făină se mai adaugă puțin din cele 100 gr făină.

5️⃣ Lăsați aluatul să se odihnească timp de 1,5 ora până volumul este dublat.

6️⃣ Aluatul împărțiți în biluțe de câte 30 gr fiecare. Facem rotunjirea fiecărei biluțe cu mâinile, ușor unse cu ulei.

7️⃣ Aranjați bilele formate pe o tavă ușor distanță una de alta și lăsați-le să crească încă 30 minute. Acoperiți-le cu folie alimentară.



8️⃣ După cel de-al doilea creștere suntem gata să prăjim. Într-o oală mare încălziți uleiul bine și prăjiți gogoșii, apoi încă fierbinți treceți-le prin zahărul pudră.

Poftă bună alături de cei dragi!♥️
 

️    



 


Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️