Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

TARTA DE CATIFEA ROȘIE

 TARTĂ DE CATIFEA ROȘIE - moale și gustoasă! 

Rețeta este simplă și foarte rapidă

✍️INGREDIENTE
p/u o tartă moale cu o formă de max 24 cm în diametru:

-140 gr făină

-115 gr zahăr

-1 ou

-50 ml ulei

-120 gr smântână_cu orice procent de grăsime

-1 linguriță esență de vanilie

-1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

-1 linguriță oțet de mere

- puțină sare

- 2-3 lingurițe de colorant alimentar roșu lichid (poți crește sau micșora doza în funcție de colorantul tău) Dacă ai gelul sau pudră și mai bine, va fi suficient foarte puțin.

- Dulceață de zmeură _ după gust

- Zmeură.

       ▪️P/u cremă

- 250 gr de mascarpone

- 150 ml frișcă lichidă 30-35% grăsime

- 50 gr zahăr pudră

- esență sau extract de vanilie după gust.

     ▪️P/u sirop de vanilie

- 250 ml apă

- 2 linguri de zahăr _ după gust

- esență sau extract de vanilie _ după gust.

          👩‍🍳MOD PREPARARE:

1️⃣ Într-un bol bateți oul cu zaharul până obțineți o cremă albă și foarte spumoasă

2️⃣ Adăugați vanilia, colorantul alimentar, uleiul și smântâna.

3️⃣ Împreunați făina cernută și bateți la viteză mică până obțineți un amestec omogen.

4️⃣ Într-un bol mic puneți bicarbonatul de sodiu și oțetul, amestecă-le repede și, când se formează o spumă mică, adăugați imediat la aluat.

5️⃣ Amestecați până este incorporat totul.

6️⃣ Turnați aluatul în formă, transferați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 170°C pentru aproximativ 30 de minute.

7️⃣ Imediat ce este copt, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească complet pe un grătar.

           ▪️ Pregătiți siropul de vanilie:

1️⃣ Încălziți apa împreună cu zahărul. Opriți și adăugați extractul de vanilie, amestecați bine.

           ▪️ Pregătiți Crema

1️⃣ Bateți frișca lichidă până se îngroașă.

2️⃣ Amestecați mascarponele împreună cu zahărul pudră, vanilia și apoi adăugați la frișcă. Amestecați.

         ♦️ Asamblați tarta:

1️⃣ Umeziți baza cu siropul vanilat.

2️⃣ Pe bază adăugați și dulceața de zmeură.

3️⃣ Cu o pungă de patiserie puneți crema.

4️⃣ Adăugați zmeură.

Tarta moale de catifea roșie este gata! 


Pofta Buna! 🥰

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️