MOD PREPARARE
1️⃣ Carnea, usturoiul și o jumătate din ceapă, se dau prin mașina de tocat carne. Apoi într-un bol mai adânc puneți tocătura, adăugați sare, piper negru măcinat_amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și transferati-l in frigider pentru timp de 2 ore (îmi place puțin să marinez tocătura).
2️⃣ Într-un alt bol puneți pesmeții, turnați laptele și lăsați să se înmoaie. Tăiați mărunt a doua jumătate de ceapă și o prăjiți cu puțin ulei până devine aurie, lăsați să se răcească.
3️⃣ Tăiați cartoful in bucăți, îl dați prin mașina de tocat carne. Acum luați tocătura din frigider, adăugați ceapa prăjită, cartoful_ amestecați. Apoi din nou măcinați tocătura (măcinez de două ori, fiindcă îmi place să am o textură fină) acum adăugați ouăle, grișul, maioneza, muștarul, pesmeții înmuiați în lapte. Amestecați bine, până observați că s-au încorporat toate ingredientele.
4️⃣ Bateți tocătura de fundul bolului, aproximativ 15-20 ori, pentru a împiedica crăparea pârjoalelor în timpul prăjirii. Apoi lăsați-l, timp de 30 minute în frigider p/u a permite umflarea grișului.
5️⃣ Modelați pârjoalele: înmuiați-vă mâinile in apă sau ulei și luați câte puțină tocătură, se frământă bine în mâini formand pârjoalele după forma dorită.
6️⃣ Intr-o tigaie incălziți bine uleiul, aranjați pârjoalele, apoi puneți capacul și prăjiți la foc mic spre mediu (timpul este diferit, depinde ce tigaie folosiți). Întoarceți-le pe cealaltă parte și la fel pana cand se rumenesc frumos, acum prajiti-le fara sa acoperiti cu capacul. Prajiti-le cu capacul doar la începutul prăjirii. Astfel veti obtine pârjoale mai moi si pufoase.
⁕De fiecare dată după ce scoateți o parte din parjoale și doriți să puneți altele, mai întâi strecurați uleiul, ștergeți tigaia cu prosop de hârtie, apoi turnati uleiul. Dacă mai este necesar se mai adaugă și continuați să prăjiți. Astfel obtinem pârjoalele mereu frumoase prăjite🥰
7️⃣ Le scoateți pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.
8️⃣ Înainte de servire, am pus pârjoale într-o cratiță din sticlă cu capac (material termostabil) și le aburesc puțin în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 200 grade, timp de 20 minute.

Poftă bună alaturi de cei dragi!💓
Comentarii