Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Parjoale moi și suculente


Reteta pas cu pas:

   ✍️ 
INGREDIENTE

 - 500 gr carne - pulpă de porc ,  nu cumpăr carnea gata măcinată. Să obținem pârjoale gustoase este cel mai bine să știi ce carne ați tocat
- 300 gr piept de pui
- 1-2 buc. ouă
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 lingură griș (grișul se pune p/u a le face puhave)
- 1 lingură maioneză
- 1 linguriță muștar (se pune p/u a face carnea mai suculentă și fragedă)
- 2 linguri pesmeți (pun pesmeți în loc de pâine)
- 100 - 120 ml de lapte
 - usturoi, piper negru măcinat, sare - după gust.

  Pentru prajit:
-ulei - dupa gust.

 
 

 
 
       
            MOD PREPARARE
 
1️⃣ Carnea, usturoiul și o jumătate din ceapă, se dau prin mașina de tocat carne. Apoi într-un bol mai adânc puneți tocătura, adăugați sare, piper negru măcinat_amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și transferati-l in frigider pentru timp de 2 ore (îmi place puțin să marinez tocătura).

2️⃣ Într-un alt bol puneți pesmeții, turnați laptele și lăsați să se înmoaie. Tăiați mărunt a doua jumătate de ceapă și o prăjiți cu puțin ulei până devine aurie, lăsați să se răcească.

3️⃣ 
Tăiați cartoful in bucăți, îl dați prin mașina de tocat carne. Acum luați tocătura din frigider, adăugați ceapa prăjită, cartoful_ amestecați. Apoi din nou măcinați tocătura (măcinez de două ori, fiindcă îmi place să am o textură fină) acum adăugați ouăle, grișul, maioneza, muștarul, pesmeții înmuiați în lapte. Amestecați bine, până observați că s-au încorporat toate ingredientele.

4️⃣ Bateți tocătura de fundul bolului, aproximativ 15-20 ori, pentru a împiedica crăparea pârjoalelor în timpul prăjirii. Apoi lăsați-l, timp de 30 minute în frigider p/u a permite umflarea grișului.

5️⃣ Modelați pârjoalele: înmuiați-vă mâinile in apă sau ulei și luați câte puțină tocătură, se frământă bine în mâini formand pârjoalele după forma dorită.

6️⃣ Intr-o tigaie i
ncălziți bine uleiul, aranjați pârjoalele, apoi puneți capacul și prăjiți la foc mic spre mediu (timpul este diferit, depinde ce tigaie folosiți). Întoarceți-le  pe cealaltă parte și la fel pana cand se rumenesc frumos, acum prajiti-le fara sa acoperiti cu capacul. Prajiti-le cu capacul doar la începutul prăjirii. Astfel veti obtine pârjoale mai moi si  pufoase.

   ⁕De fiecare dată după ce scoateți o parte din parjoale și doriți să puneți altele, mai întâi strecurați uleiul, ștergeți tigaia cu prosop de hârtie, apoi turnati uleiul. Dacă mai este necesar se mai adaugă și continuați să prăjiți. Astfel obtinem pârjoalele mereu frumoase prăjite🥰

7️⃣ Le scoateți pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.

8️⃣ Înainte de servire, am pus pârjoale într-o cratiță din sticlă cu capac (material termostabil) și le aburesc puțin în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 200 grade, timp de 20 minute.

   Poftă bună alaturi de cei dragi!💓

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️