Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Salată cu avocado, creveți, roșii și oua

Această salată este perfectă pentru meniurile de zi cu zi, cât și pentru mesele festive. Rețeta pas cu pas: ✍️INGREDIENTE  - 350 gr instalată mix sau orice instalată doriți - 2 buc. ouă  - 1 buc. avocado - 250 gr. creveți decojite  - 150 gr roșii cherry  - 30 migdale - 3 linguri ulei de măsline. ▪️Dressing - 1 linguriță muștar Dijon - 1 linguriță suc de lămâie  - 1 linguriță ulei floarea soarelui - Sare, piper negru măcinat -  după gust. ▪️Decor - semințe de susan - după gust.   👩‍🍳 MOD PREPARARE: 1️⃣ Spălați insalata sub jet de apă și scurgeți bine de excesul de apă.  2️⃣ Transferați insalata într-un platou. 3️⃣ Fierbeți ouăle tari. Apoi răciți-le și decojiți-le. 📌 Cum și cât să fierbem ouăle tari - ca să evităm înverzirea gălbenușului, și, cum se decojesc ușor, vă las pașii pe acest link:  https://bucatariafamiliei1993.blogspot.com/2023/02/cum-sa-fierbem-ouale-moi-si-tari-ca-sa.html 4️⃣ Apoi, treceți creveții sub jet de apă și scurgeți-i...

Parjoale moi și suculente


Reteta pas cu pas:

   ✍️ 
INGREDIENTE

 - 500 gr carne - pulpă de porc ,  nu cumpăr carnea gata măcinată. Să obținem pârjoale gustoase este cel mai bine să știi ce carne ați tocat
- 300 gr piept de pui
- 1-2 buc. ouă
- 1 ceapă
- 1 cartof
- 1 lingură griș (grișul se pune p/u a le face puhave)
- 1 lingură maioneză
- 1 linguriță muștar (se pune p/u a face carnea mai suculentă și fragedă)
- 2 linguri pesmeți (pun pesmeți în loc de pâine)
- 100 - 120 ml de lapte
 - usturoi, piper negru măcinat, sare - după gust.

  Pentru prajit:
-ulei - dupa gust.

 
 

 
 
       
            MOD PREPARARE
 
1️⃣ Carnea, usturoiul și o jumătate din ceapă, se dau prin mașina de tocat carne. Apoi într-un bol mai adânc puneți tocătura, adăugați sare, piper negru măcinat_amestecați bine. Acoperiți bolul cu folie alimentară și transferati-l in frigider pentru timp de 2 ore (îmi place puțin să marinez tocătura).

2️⃣ Într-un alt bol puneți pesmeții, turnați laptele și lăsați să se înmoaie. Tăiați mărunt a doua jumătate de ceapă și o prăjiți cu puțin ulei până devine aurie, lăsați să se răcească.

3️⃣ 
Tăiați cartoful in bucăți, îl dați prin mașina de tocat carne. Acum luați tocătura din frigider, adăugați ceapa prăjită, cartoful_ amestecați. Apoi din nou măcinați tocătura (măcinez de două ori, fiindcă îmi place să am o textură fină) acum adăugați ouăle, grișul, maioneza, muștarul, pesmeții înmuiați în lapte. Amestecați bine, până observați că s-au încorporat toate ingredientele.

4️⃣ Bateți tocătura de fundul bolului, aproximativ 15-20 ori, pentru a împiedica crăparea pârjoalelor în timpul prăjirii. Apoi lăsați-l, timp de 30 minute în frigider p/u a permite umflarea grișului.

5️⃣ Modelați pârjoalele: înmuiați-vă mâinile in apă sau ulei și luați câte puțină tocătură, se frământă bine în mâini formand pârjoalele după forma dorită.

6️⃣ Intr-o tigaie i
ncălziți bine uleiul, aranjați pârjoalele, apoi puneți capacul și prăjiți la foc mic spre mediu (timpul este diferit, depinde ce tigaie folosiți). Întoarceți-le  pe cealaltă parte și la fel pana cand se rumenesc frumos, acum prajiti-le fara sa acoperiti cu capacul. Prajiti-le cu capacul doar la începutul prăjirii. Astfel veti obtine pârjoale mai moi si  pufoase.

   ⁕De fiecare dată după ce scoateți o parte din parjoale și doriți să puneți altele, mai întâi strecurați uleiul, ștergeți tigaia cu prosop de hârtie, apoi turnati uleiul. Dacă mai este necesar se mai adaugă și continuați să prăjiți. Astfel obtinem pârjoalele mereu frumoase prăjite🥰

7️⃣ Le scoateți pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie.

8️⃣ Înainte de servire, am pus pârjoale într-o cratiță din sticlă cu capac (material termostabil) și le aburesc puțin în cuptorul preîncălzit cu temperatura de 200 grade, timp de 20 minute.

   Poftă bună alaturi de cei dragi!💓

 

Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLACINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️