Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Placinte la tigaie cu branza

Soțul meu în fiecare weekend poftește plăcinte și basta😍 Sunt atât de bune, că niciodată nu-s prea multe😋


Rețeta pas cu pas p/u 11 plăcinte la tigaie cu brânză, ceapă și mărar



✍️ INGREDIENTE: aluat
- 700 gr făină

- 400 ml apă

- 10 gr sare

- 15 gr zahăr

- 15 gr oțet de mere

- 15 gr ulei.

   ▪️UMPLUTURA și CANTITĂȚILE - pot fi schimbate după preferință și gustul Dumneavoastră🥰

- 600 gr brânză de vaci

- ouă, ceapă, mărar, sare - după gust.

  ▪️Pentru PRĂJIT:

 - ulei - după gust.

       👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Intr-un recipient turnați apa caldă, apoi adăugați sarea, zaharul, oțetul și uleiul. Amestecați-le până se dizolvă sarea și zahărul.

2️⃣ Intr-un bol încăpător cerneți făina. Faceți o mică adâncitură în mijloc, apoi în câteva etape turnați compoziția lichidă și continuând să frământați.(Puteți frământă manual sau cu un mixer planetar).

3️⃣ Frământați până se desprinde aluatul de bol.

4️⃣ În acest moment răsturnați aluatul pe suprafața de lucru și continuați să frământați până obtineti un aluat neted, elastic si nelipicios.

5️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol.

6️⃣ Acoperiți-l cu un prosop și lăsați-l să se odihnească timp de 35 minute.

       ▪️Umplutura

1️⃣ Într-un bol puneți brânza. Adăugați ouăle, ceapa, mărarul tocat, sare după gust. Amestecați.


      ▪️ Modelare

1️⃣ Împărțiți aluatul în 11 bucăți egale de aproximativ 100 gr una. Rulați fiecare bucată într-o bilă, apoi acoperiți-le cu prosop, astfel încât să nu se usuce. Lăsați-le să se odihnească timp de 10 minute.




2️⃣ Cu ajutorul unui sucitor întindeți, adăugați umplutura,



 iar apoi împachetați-le.





 
3️⃣ Prăjiți plăcintele la foc mediu cu puțin ulei. Prăjiți-le pe ambele părți până când se rumenesc frumos.
Îmi amintesc și de Mama mea🤍 care cu drag ne pregătea aceste bunătăți.

      Poftă bună alaturi de cei dragi!❤️





 

Comentarii

Anonim a spus…
Sunt excelente!! Ca la mama acasă!
Vă mulțumesc frumos!🥰🌹
Anonim a spus…
Foarte gustoase. Brava Mariana 😘
Mulțumesc frumos!💋

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️