Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Salata Suba

Șubă - una dintre cele mai preferate feluri de mâncare a tuturor!🥰 

Rețeta pas cu pas:

✍️INGREDIENTE:

- Cartofi 2 buc.
- Morcovi 2 buc.
- Sfeclă rosie 2 buc.(dacă sunt mici, dacă mari -1 buc.)
- Ouă 4 buc.
- Ceapa medie o jumătate
- File de peste 2-3 buc
( fileuri - hering marinat)
- Maioneză 250 gr_ sau după gust.


       👩‍🍳 MOD PREPARARE:


1️⃣ Se fierb ouăle, se răcesc și se curăță de coajă. Apoi răzuiți pe răzătoare medie sau fină.

2️⃣ Cartofii și morcovul se fierb în coajă - împreună. Lăsați să se răcească, apoi curățați de coajă și răzuiți pe răzătoare medie sau fină.

3️⃣ Sfecla rosie o fierbeți separat ca să nu coloreze celelalte legume. Lăsați să se răcească, curățați de coajă, apoi răzuiți pe răzătoare medie sau fină.

4️⃣ Curățiți ceapa, tăiați mărunt o puneți într-un bol, turnați apă clocotită. Lăsați p/u câteva minute, ca să-i ia din iuțime, apoi scurgeți apa (de obicei nu este obligatoriu - după gust).

5️⃣ Așezați un inel reglabil pe un platou și începeți asamblarea la salată.
▪️ Primul strat de salată vor fi cartofii. Îi presați ușor, ungeți cu maioneză și nivelați.

6️⃣ Apoi urmează heringul tăiat cubulețe mici și ceapa. Distribuiți uniform și ungeți cu maioneză, nivelați.

7️⃣ Acum urmează un strat de morcov și maioneza_ (prefer morcovul și sfecla să nu fie alături, ambele fiind dulci).

8️⃣ Așa că următorul strat va fi cel de ou_distribuiți ouăle, ungeți cu maioneză_nivelați.

9️⃣ Ultimul strat v-a fi de sfeclă, distribuiți și ungeți bine cu maioneză - nivelați.
Lăsați salata în frigider pentru 3-4 ore să se infuzeze.

🔟 Ridicați cu grijă inelul din jurul la salata "Șuba" apoi decorați-o, după imaginație.
     
Pofta Bună alături de cei dragi!❤️

 

Comentarii

Unknown a spus…
Foarte gustoasa
Mulțumesc frumos!💋💋

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️