Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

Pește "Somon" la tigaie cu mămăliga și mujdei

 

 ✍️INGREDIENTE:
- Pește la dorință, al meu este "Somon"
- Făina de porumb
- Ulei
- Sare, piper negru măcinat_toate după gust.

   MOD PREPARARE

1️⃣ Peștele curățați de solzi, spălați și uscați puțin cu prosoape de hârtie

2️⃣ Condimentați peștele cu sarea și piperul negru, apoi îl tăvăliți pe ambele părți prin făina de porumb🌽

3️⃣ Într-o tigaie încingem bine uleiul_ faceți probă cu o lingură de lemn, întroduceți în ulei și dacă se fac bule de aer în jurul ei, uleiul este la temperatura potrivită p/u a prăji

3️⃣ Puneți peștele la prăjit și la foc mediu rumeniți-l pe ambele părți

4️⃣ Îl scoateți din tigaie și puneți-l pe un prosop de hârtie p/u a absorbi surplusul de ulei.
Îl serviți cu mămăliga și mujdei.
Simplu, rapid și gustos!

🥰Poftă bună vă doresc!

Comentarii

Anonim a spus…
Aranjat cu gust!! Bravo doamna Mariana!! 👍🏼👍🏼
Vă mulțumesc frumos!🥰🤗🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️