Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de coniac (sau rum, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml...

Paine pufoasă împletită din două șuvițe


   Rețeta pas cu pas:
✍️ INGREDIENTE pentru maiaua -

- 270 ml apă cu temperatura de 30 grade
- 20 gr drojdie proaspătă
- 330 gr  făină.

 ◾ P/u ALUAT 
- 130 ml apă cu temperatura de 40 grade 
- 12 gr sare
- 12 gr zahăr 
- 50 ml ulei
- 100 gr unt la temperatura camerei 
- 2 buc. ouă (de aici separați un gălbenuș p/u unge suprafața la pâine)
- 670 gr făină.
   
P/u ORNAT
 - semințe de susan și mac, după gust.

  👩‍🍳MOD PREPARARE 
1️⃣ Primul pas pregătim maiaua:
Într-un bol încăpător dizolvați drojdia în apă, apoi adăugați făina și amestecați bine.

2️⃣ Lăsați maiaua la temperatura camerei timp de 80 minute la fermentare. 
🔖Să nu vă stăruiți să îi dați condiții să fie cald, cu cât timp mai mult se fermentează cu atât pâinea v-a fi mai gustoasă.

3️⃣ După timpul necesar, maiaua noastră este fermentată, acum preparați aluatul: Într-un recipient turnați apa, adăugați sarea, zahărul și dizolvați-le

4️⃣ În alt recipient separat puneți ouăle, uleiul, untul și amestecați-le bine.

5️⃣ Acum în bolul cu maiaua, adăugați apa cu sarea si zahărul dizolvate. Amestecați bine. 

6️⃣ Apoi adăugați ouăle, uleiul, untul încorporate. Amestecați bine. 

7️⃣ Acum adăugați făina și frământați până obțineți textura fină până nu se lipește de mâini.

8️⃣ Rotunjiți aluatul și transferați-l într-un bol uns cu puțin ulei.









9️⃣ Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați la loc călduț să crească timp de 50 minute.

🔟 După timpul necesar, ungeți mâinile ușor cu ulei și adunati aluatul puțin.
1️⃣1️⃣ Apoi, din nou lăsați-l să crească pentru timp de 35 minute.

1️⃣2️⃣ Faceți forma sau împletitură după preferință

1️⃣3️⃣ Lăsați pâinea să odihnească timp de 50 minute







1️⃣4️⃣ B
ateți gălbenușul de ou pus deoparte cu o linguriță de lapte. Ungeți suprafața, decorați cu mac și semințe de susan.

1️⃣5️⃣ Lăsați să se odihnească timp de 10 minute.

1️⃣6️⃣ Apoi,dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 185°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc al cuptorului timp de 45 minute. 


 


          Doamne Ajută în toate!🙏





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort NAPOLEON cu crema plombir

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

Prajitei cu fusul

GOGOȘI ca în URSS

Faceți căutări în acest Blog⬇️