Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Panica pufoasa și gustoasa


   Rețeta pas cu pas:
✍️ Ingrediente pentru maiaua

▪️200 ml - apă la temperatura de 30 grade
▪️250 gr - făină
▪️15 gr - drojdie proaspătă

 Ingrediente p/u maiaua
- 100 ml apă cu temperatura de 40 grade
- 500 gr făină
- 50 ml ulei
- 60 gr unt
- 2 buc. ouă (de aici separăm un gălbenuș pentru uns suprafata la pâine)
- 10 gr de sare
- 8 gr de zahăr 
       Pentru ornat:
 - seminte de susan si mac- dupa gust.

  👩‍🍳Începeți cu prepararea la maiaua

1️⃣ Într-un bol încăpător dizolvați drojdia în apă, apoi adăugați făina și amestecați bine.

2️⃣ Lăsați maiaua la temperatura camerei timp1,5 ora la fermentare. 
Să nu vă stăruiți să îi dați condiții să fie cald, cu cât timp mai mult se fermentează cu atât pâinea v-a fi mai gustoasă.

        👩‍🍳
MOD PREPARARE
După o oră și jumătate maiaua noastră este fermentată, acum preparați aluatul:

1️⃣ Într-un recipient turnați apa, adaugati sarea, zahărul și dizolvați-le

2️⃣ În alt recipient separat puneti ouăle, uleiul, untul și amestecati-le bine.

3️⃣ Acum luați bolul cu maiaua si aici adăugați  apa cu sarea si zahărul dizolvate. Amestecati bine. Apoi adăugați ouăle, uleiul, untul incorporate. Amestecați bine. Acum putin cate putin adăugați făina și frământați până obțineți textura fină și,nu se mai lipește de mâini.


4️⃣ Lăsați aluatul la loc călduț să crească timp de 1 oră.



5️⃣ După 1 oră mâinile ușor unse cu ulei și adunati aluatul puțin, apoi din nou la crescut pentru 30 minute.

6️⃣ Faceți forma sau împletitură după preferință

7️⃣ Lăsați pâinea să odihneasca 45-50 minute

.




8️⃣ Bateți gălbenușul de ou cu o lingură de lapte, ungeți suprafața. Presarați cu mac si susan.





9️⃣ Coaceți pâinică la temperatura de 180 grade timp de 35-45 de minute. 


          Doamne Ajută în toate!🙏





Comentarii

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️