Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

CLATITE colorate

Clatite colorate pentru orice masă de sărbători

Să pregătim aluatul de clătite:

       ✍️ INGREDIENTE

- 600 ml lapte la temperatura camerei

- 6 buc. ouă

- 60 gr unt topit

- 280 gr făină

- 1 linguriță de pastă de vanilie

- un praf de sare.

     ♦️P/u culoarea clătitelor vom avea nevoie de:

- 0,5 linguriță de colorant alimentar de gel roșu

- 1 linguriță de curcuma

- 50 gr spanac înghețat.

       👩‍🍳 MOD PREPARARE

1️⃣ Spargeți ouăle într-un bol încăpător, puneți sarea, extractul de vanilie, bateți cu un mixer până la spumă ușoară.

2️⃣ Turnați aproximativ o treime din lapte în ouăle bătute, amestecați din nou, apoi adăugați untul topit. Acum adăugați făina și amestecați totul astfel încât sa nu fie cocoloașe. Apoi adăugați restul de lapte și amestecați bine.

3️⃣ Lăsați aluatul să se odihnească 20 minute, în acest timp glutenul se va dezvolta și clătitele nu se vor rupe la prăjire.

4️⃣ Împărțim aluatul de clătite în 3 părți egale și pregătim culoarea p/u clătite.

5️⃣ Luați spanacul deja dezghețat, adăugați la el 5 linguri de aluat clătite. Amestecați cu un blender până se omogenizează.

▪️În prima parte puneți spanacul preparat și amestecați bine aluatul (dacă vă pare că aluatul este prea gros, adăugați puțin lapte).

6️⃣ A doua parte de aluat p/u clătite galbene, adăugați o linguriță de curcuma, amestecați bine.

7️⃣ A treia parte de aluat p/u clătite roșii, adăugați colorantul alimentar de gel roșu, amestecați bine.

8️⃣ Prăjiți clătitele într-o tigaie bine încălzită. Înainte de prima clătită, ungeți tigaia cu ulei_ de obicei cu ulei ung tava doar la prima clătită. Turnați aluat în centrul tăvii și distribuiți uniform pe toată suprafața.

9️⃣ La foc mediu prăjiți clătitele pe o parte, imediat ce marginile încep puțin să se desprindă din tigaie, întoarceți-o pe cealaltă parte și prăjiți doar 5 -7 secunde.

    ▪️Puteți umple aceste clătite cu orice fel de umplutură.  

 Poftă bună alături de cei dragi!❤️

Comentarii

Anonim a spus…
Ingenios și delicios!!
Vă mulțumesc frumos!🥰🌹

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️