Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine(în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină(proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% grăsi

Tort NAPOLEON cu crema plombir

 Tort NAPOLEN cu crema Plombir - un desert incredibil de gustos!

Rețeta pas cu pas: p/u tort de 12 foi cu diametrul de 21,5 cm greutatea 2,400 kg

✍️ INGREDIENTE: pentru aluat

- 750 gr făină (+- 50 gr pentru suprafața de lucru)

- 400 gr unt (trebuie să fie complet congelat)



- 100 gr smântâna 

- 180 gr lapte

- 2 buc. ouă

- 1/2 linguriță sare.

📌Toate ingredientele pentru prepararea aluatului trebuie să fie fie foarte reci.

    ▪️ Pentru Cremă

- 600 ml lapte

- 1 plic vanilie

- 300 gr zahăr

- 3 buc. ouă

- 80 gr amidon de porumb

- 100 gr unt

- 500 gr frișcă lichidă 30-35%.

 
    👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Cerneți făina într-un bol încăpător și răzuiți untul congelat pe răzătoarea mare. 

2️⃣ Din când în când scufundați bucata de unt în făina - este mai comod să o ținem în mână și nu se topește.

3️⃣ Amestecați rapid untul în făină ca să nu aibă timp, să se topească. 

4️⃣ Faceți o mică adâncitură în centru - adăugați sarea, ouăle, laptele, smântâna.

5️⃣ Cu o furculiță, amestecați rapid partea lichidă.

6️⃣ Apoi treptat amestecați cu amestecul de făina și unt. La început este dificil să amestecați și să formați aluatul într-o cocă, dar frământând treptat untul se va încălzi și se vor combina toate ingredientele. 


❗️Nu frământați aluatul mult timp!

7️⃣ Transferați aluatul pe suprafața de lucru presurată cu puțină făină și împărțiți-l în 12 bucăți egale.

8️⃣ Aranjați-le pe o farfurie, acoperiți-le cu folie alimentară și puneți-le în frigider pentru timp de 1,5 oră.

   ▪️Între timp pregătim CREMA:

9️⃣ Într-o cratiță turnați laptele, adăugați vanilia. Puneți pe foc cratița și se aduce până la fierbere.



1️⃣0️⃣ Într-o altă cratiță puneți zahărul, ouăle, amidonul.

1️⃣1️⃣ Amestecați totul bine până nu rămân cocoloașe. 

 
1️⃣2️⃣ Apoi turnați treptat laptele fiert și amestecați rapid până se încorporează.

1️⃣3️⃣ Puneți cratița pe foc mic și din nou amestecați încontinuu până crema dă în clocot. 



1️⃣4️⃣ Acum imediat luați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați până se dizolvă complet. 

▫️Rezultatul este: Cremă fiartă cu o textură, foarte fină și delicioasă.

1️⃣5️⃣ Transferați crema într-un alt recipient, acoperiți cu o folie alimentară în contact. Astfel în timpul răcirii să nu apară condens și să prindă pojghiță.



📌
Crema fiartă și folie pentru tort, puteți găti și cu o zi înainte de pregătirea tortului.

1️⃣6️⃣ Puneți crema în frigider până se răcește complet

1️⃣7️⃣ Între timp cât se răcește crema, continuăm cu foile pentru tort.

1️⃣8️⃣ Presurați suprafața de lucru cu făină pentru a nu se lipi aluatul, apoi scoateți câte o bilă de aluat din frigider și întindeți cu ajutorul unui sucitor într-o foaie subțire (aluatul este foarte moale, elastic, ușor de întins și nu se rupe).

1️⃣9️⃣ Transferați-o pe hârtia de copt și tăiați pe margine făcându-i forma cu inel reglabil, cu o farfurie sau un capac. Cu diametrul de 24 cm (după coacere foile vor scădea în dimensiuni și vor deveni în 21 - 21,5cm).


 
2️⃣0️⃣ Înțepați-l cu o furculiță, ca să nu se umfle în timpul coacerii.

2️⃣1️⃣ Transferați-o pe tava de copt și dați în cuptorul preîncălzit la temperatura de 220°C cu funcția sau simbolul sus-jos. Coaceți pe treapta de mijloc a cuptorului aproximativ timp de 10 -12 minute. 

  

2️⃣2️⃣ Scoateți prăjitura de pe hârtia de copt și transferați-o pe o altă suprafață să se răcească.

2️⃣3️⃣ Astfel coacem toate foile.

2️⃣4️⃣ Puneți resturile într-un recipient, vor fi necesare pentru decorarea tortului. Când s-au răcit complet fărâmițați-le.

 

 👩‍🍳Foile pentru tort sunt gata, crema fiartă s-a răcit bine și acum rămâne să batem frișca lichidă.

 


2️⃣5️⃣ Bateți frișcă mai întâi la viteză medie, crescând treptat la maxim. 


2️⃣6️⃣ Frișca este perfect bătută și acum să combinăm ambele creme. Scoateți pelicula de pe crema fiartă, amestecați ușor. Apoi adăugați-o în trei etape în frișca bătută. 
Amestecați la cea mai mică viteză până se omogenizează.

🍚Crema este gata - e foarte gustoasă și are gustul de înghețata "Plombir" !

2️⃣7️⃣ Acum să asamblăm Tortul: 

Pe un platou ce preferați să asamblați tortul - ungeți toate foile cu cremă. Acoperiți marginile tortului cu cremă. Trebuie să calculați cantitatea de cremă, încât să fie suficientă pentru toate cele 12 foi și să acoperiți părțile laterale ale tortului. 

2️⃣8️⃣ Presurați părțile laterale ale tortului cu pesmeții obținuți din resturile foilor. 

🥮 Tortul este gata! Dacă vă place tortul mai sfărâmicios, atunci puteți să îl serviți îndată!

 🥰  În familia mea preferă mai moale, mai bine înmuiat și îl las în frigider pentru câteva ore sau chiar și peste noapte.

Poftă bună alături de cei dragi!♥️

Comentarii

Anonim a spus…
Un adevărat deliciu culinar!!
Vă mulțumesc frumos!!🥰🤗
Anonim a spus…
Bravo👏
Anonim a spus…
Frumos și gustos, Mariana! Doresc sănătate și să mai pregătești cum se spune: așa ca la Mama acasă. 🍰 Dar fii deacord, că cel mai savuros tort rămâne feliile de tort aduse seara târziu de Mama și Tata când veneau de la o nuntă sau o cumătrie. Nu mâncau felia de tort care se cuvenea fiecărui oaspete, ci o puneau atent într-un șervețel de hârtie ca să nu murdărească buzunarul sacoului și să o aducă nouă. Cu ochii mijiți de somn, o înfulecam pe nerăsuflate. Acele felii erau minune cerească pe pământ. Amintiri frumoase!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️