Fotografia mea
Mariana Plotnic Codrean
Trento, Trentino-Alto-Adige, Italy

Tort IDEAL

Acest tort este cu o textură moale și o aromă ușoară de miere. Cremă de smântână cu umplutură de vișine ușor acrișoară. 🥰Uneori poate nu este ușor să facem un tort în condiții casnice - dar nici cel mai delicios tort cumpărat din magazin, nu poate fi comparat cu deserturile de casă. Rețeta pas cu pas:  ✍️ INGREDIENTE   - 100 gr miere de albine (în această rețetă am folosit mierea de salcâm) - 150 gr unt  - 1 linguriță de bicarbonat de sodiu(7gr) -1 linguriță de oțet - 2 buc. ouă medii (110-119gr) - 90 gr zahăr brun (puteți înlocui cu zahărul alb) - 1 lingură de rum (sau coniac, whisky, vodcă fără miros) - 490 gr făină+(10 gr p/u suprafața de lucru). ◾ CREMĂ  - 1,200 kg de smântână rece (gramajul p/u smântână este deja eliberată de zer) - 180 gr zahăr pudră - 1 linguriță esență de rom. 📍Crema se prepară din smântâna cu conținut de la 30% grăsime📍 ◾ UMPLEREA   - 200 gr vișină (proaspete sau congelate). ◾ CREMA ganache simplu: - 80 gr ciocolată albă - 40 ml frișcă lichidă de la 35% gră

SIROP DE MENTĂ


 Sirop de mentă proaspătă - dulce și foarte aromat. Este foarte gustos pentru deserturi, înghețată și ceai.

Rețeta pas cu pas:

✍️ INGREDIENTE

- 150 gr mentă proaspătă

- 250 ml apă

- 500 gr zahăr

- 0,5 lingurița sare de lămâie 


      👩‍🍳MOD PREPARARE

1️⃣ Spălați menta și uscați cu un prosop.


2️⃣ Puneți menta într-o cratiță, turnați apa rece și puneți la foc. Când începe să fiarbă lăsați să se gătească timp de 10 minute.




3️⃣ Luați cratița de pe foc, lăsați acoperită cu capac pentru 24 ore. Când s-a răcorit dați la loc rece.












4️⃣ Apoi stoarceți menta cum stoarceți rufele.











5️⃣ Bulionul obținut il filtrați printr-o strecurătoare deasă.

6️⃣ Turnați bulionul într-o cratiță, adăugați zahărul și acidul citric.




7️⃣ Puneți cratița pe foc, amestecați până zahărul este complet dizolvat. 
Trebuie să fierbeți bulionul. După fierbere: la foc mediu fierbeți siropul încă timp de 15 minute.
Amestecați din când în când.


8️⃣ Turnați siropul în borcan și închideți capacul. Lăsați să se răcească complet și siropul nostru de mentă este gata.


🍯Am obținut consistența siropului de mentă ca mierea lichidă
.



  

 ▫️ Puteți păstra siropul în frigider cât și la temperatura camerei. 

🍯Siropul de mentă în frigider l-am păstrat și până la un an de zile.

   




Comentarii

Anonim a spus…
Bravo
Vă mulțumesc frumos!

URMĂRITORI

POSTĂRI POPULARE ⬇️

Placinte la tigaie cu branza

Cornulete fragede după rețeta mamei mele

ALUAT de PLĂCINTE pufos

Placinte cu Dovleac la tigaie

Tort Muschi de Padure

Tort NAPOLEON cu crema plombir

PAMPUSTE de post cu usturoi

BABA NEAGRĂ

GOGOȘI ca în URSS

GEM DE CAPSUNI cu puțin zahăr, fără gelatină și conservanți

Faceți căutări în acest Blog⬇️